Прочитај ми чланак

ЈОКИЋ ПРЕСТИГАО ЏАБАРА НА ВЕЧНОЈ ЛИСТИ Кливленд осетио моћ Србина!

0

У Денверу ништа ново: дупке пуна дворана поново је скандирала “МВП! МВП! МВП!”, јер је Никола Јокић поново имао бриљантно вече. Српски центар уписао је нови трипл-дабл у рутинској победи Нагетса над Кливлендом 124:102.

Јокићу је ово био шести трипл-дабл ове сезоне, укупно 22. у каријери, чиме је на вечној листи престигао легендарног Карима Абдула Џабара, осамио се на другом месту и сада је испред њега само један центар који је у историји НБА лиге остварио више “троструких-двоструких” од Јокића. А он је Вилт Чембрлен. Незаборавни Вилт је уписао 78 трипл-даблова на 1.045 утакмица. А Јокић је одиграо 268… и има тек 23 године…

Наш ас је Кливленду испоручио 19 поена (5-6 за два, 3-6 за три, 0-1 пенали) и томе додао 12 асистенција и 11 скокова. И све то за само 28 минута и три минита пре краја треће четвртине! Али и то време му је било довољно да Нагатси направе огромну разлику, јер је док је био на паркету разиграо саиграче, објаснио Кавсима како ове сезоне стоје ствари и отишао на клупу! У прилог овој тези статистички податак: са Јокићем на терену Денвер је правио разлику +21!

НБА РЕЗУЛТАТИ

Филаделфија – Оклахома 115:117
Шарлот – Феникс 135:115
Детроит – Сакраменто 101:103
Индијана – Далас 111:99
Орландо – Милвоки 108:118
Атланта – Бостон 105:113
Торонто – Мемфис 119:90
Чикаго – Мајами 103:117
Хјустон – ЛА Лејкерси 138:134
Денвер – Кливленд 124:102

– Добри смо, баш смо добри… и то само зато што имамо скор 20-4 код куће. Играмо добро у нашој дворани и тако морамао да наставимо – рекао је Јокић после меча за “Денвер пост”.

Момак из Сомбора је с пола гаса дошао до новог трипл-дабла, а најефикаснији у победничкој екипи био је Џамал Мареј са 26 поена. На другој страни, какав такав отпор Нагетсима пружио је једино Анте Жижић који је уз 23 поена, уписао и шест скокова.

Денвер је имао сјајно далекометно вече, па је из 37 покушаја убацио 15 тројки. Од тога Мареј четири, а Јокић Монте Морис и Малик Бизли по три.

Још једна добра вест за Денвер је да би Ајзеа Томас требало да дебитује за франшизу из Колорада средином фебруара, саопштио је ЕСПН.

Према писању Адријана Војнаровског некадашњи кандидат за МВП одиграће први меч за Денвер или против Мајамија (12. фебруар) или против Сакрамента (14. фебруар).

Нагетси се надају да ће се Томас вратити пре Ол-стар паузе, а управо су мечеви против Хита и Кингса последњи пред шоу у Шарлоту. Томас је сезоне 2016/2017 био међу кандидатима за МВП, пошто је просечно бележио 29 поена и водио је Бостон до финала Истока. Међутим, у плеј-офу је играо повређен и то ће касније опасно коштати.

Истог лета трејдован је у Кливленд Кавалирсе где је пожурио са повратком и само наштетио свом телу. Кавалирси су га послали у Лејкерсе, тамо је одиграо неколико утакмица и у марту је одлучио да заврши сезону и оде на операцију кука. Сада није хтео да жури, узео је колико год му треба времена за опоравак и према писању ЕСПН ускоро ћемо га видети на терену. Уколико врати делић старе форме Томас ће бити велико појачење за екипу у којој је главни играч Никола Јокић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!