Прочитај ми чланак

САВЕЗ ЗА СРБИЈУ: На РТС-у јуче ниједна реч о протестима широм Србије

0

У јучерашњим централним информативним емисијама РТС није објављена ни једна једина реч, ни једна секунда извештаја о протестима хиљада грађана Новог Сада, Ниша, Шапца, Бора, Зајечара и Чачка, саопштио је Савез за Србију.

Уредници Дневика у пола осам су били Мирјана Брајковић и Душан Убовић, истиче Савез за Србију.

„Тражимо од директора РТС Драгана Бујошевића и главног уредника Информативног програма Ненада Љ. Стефановића да нам објасне зашто демонстрације хиљада грађана наших градова не заслужују да буду вест на нашем Јавном сервису. Сећате ли се кад сте престали да будете новинари а постали слуге Александра Вучића, које се уплаше и претње његовог секретара Николе Селаковића?“, наводи се у саопштењу.

Они су затражили да им уредници Дневника у 19.30 Мирјана Брајковић и Душан Убовић одговоре да ли су грађани Новог Сада, Ниша, Шапца Чачка, Зајечара и Бора грађани другог реда и зашто радије објављују демонстрације против Макрона у Нанту него против Вучића у десетинама градова Србије.
„Или да нам кажете ко вам је наредио да ову вест не објавите и не пошаљете своје новинаре на догађаје?“, упитао је СЗС.

Како се истиче у саопштењу СЗС, није новинарски ћутати и бити сведок једноумља које овај режим уводи уз помоћ новинара РТС-а.

„Данас долазимо да чујемо ваше објашњење, ако уопште имате храбрости да разговарате са нама“, закључују они.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!