Прочитај ми чланак

РХМЗ УПОЗОРАВА: Хладно, ледена киша, снег, аларми на снази

0

У Србији се у недељу у већем деллу земље очекује претежно облачно време, местимично с кишом и суснежицом, на планинама са снегом, саопштио је РХМЗ.

Најнижа температура од -2 до једног степена, највиша од два до шест.

Screenshot/RHMZ

У Београду такође претежно облачно, повремено са слабом кишом и суснежицом.

Најнижа температура око једног степена, највиша око три.

РХМЗ је на свом сајту упозорила да се током ноћи између суботе и недеље и у недељу ујутро у цетралним, западним и јужним крајевима очекује киша која ће се ледити на тлу.

Због најављеног снега, сузнежице и ледене кише у недељу је на снази наранџасти метеоаларм за подручја западне, југозападне и југоистичне Србије и Косово и Метохију.

Наранџасти метеоаларм означава опасне временске прилике. Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова и пратити савете које дају надлежне државне службе.

Жути метеоаларм је активан у недељу за подручја Шумадија и Банат.

Жути метеоаларм значи потенцијално опасно време. Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима и не предузимати непотребне ризике.

Почетком наредне седмице облачно, местимично са слабим падавинама, снегом и кишом која ће понегде ледити на тлу.

Од среде снежне падавине биће израженије, нароцито у западним, централним и југозападним крајевима, додаје се у саопштењу РХМЗ-а.

Дани викенда доносе променљиве временске прилике с мешовитим падавинама, кишом и суснежицом у нижим, а снегом у вишим планинским пределима, тако да мокри или снегом прекривени коловози знатно отежавају вожњу, саопштио је Ауто-мото свез Србије (АМСС).

АМСС зато апелује на возаче да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!