Прочитај ми чланак

НОВИ ОБРАЧУН СА ШВЕРЦЕРИМА: Немаш карту? Не можеш ни да се жалиш

0

Информарције о доласку аутобуса, њиховом кретању или изостанку, путници од Нове године могу да добију само ако имају уплаћену месечну карту за превоз.

Службеници у диспечарском центру Секретаријата за јавни градски превоз сада траже од суграђана да им прочитају идентификациони број са „бус плус“ картице чијом провером имају увид у месечне уплате.

(Foto: Thinkstock)

„Позвала сам број Секретаријата који је истакнут на стајалишту да бих се пожалила на линију 101, од Падинске скеле ка Граду, јер два поласка нису одржана“, прича суграђанка Ана Т. – На моје изненађење, диспечар ми је рекао да ће забележити пријаву и проследити саобраћајној инспекцији ако му дам податке са „бус плус“ картице, односно ако имам уплаћену маркицу. Чим сам издиктирала број на полеђини „пластике“, а господин утврдио да плаћам превоз, добила сам жељену информацију, а пријава је прослеђена.

Ово је очигледно још један од начина Града да се обрачуна са швецерима. Они који не плаћају превоз, немају право на жалбе, али ни на информације о доласку возила.

Диспечари тврде да и суграђани који имају неперсонализоване карте и они који вожње плаћају „мастеркард“ платним картицама, могу да добију информације након провере, преносе Вечерње новости.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!