Прочитај ми чланак

НА СРПСКОЈ ПЛАНИНИ КАО НА МОРУ: Златибор замирисао мимозом

0

Хладно фебруарско вече 17. јануара, на Златибору, на кратко је загрејала игра херцегновских мажореткиња које су у оквиру каравана 50. по реду Празника мимозе стигле и на Златибор.

Препознатљиве девојке у црвено белим костимима, тромбоњери, кловнови и штулаш донели су синоћ на Краљев трг цвет мимозе и дух карневала, позивајући грађане и туристе да током 50 дана Празника мимозе дођу у Херцег Нови.

Као што је обичај приликом гостовања Каравана у другим државама, дефилеу је претходио сусрет делегација два града, на којем је председник општине Херцег Нови, Стеван Катић, уручио плакету 50. Празника мимозе председнику општине Чајетина, Милану Стаматовићу, као знак захвалности за гостопримство и подршку Каравану мимозе, а госте је на свечаном пријему поздравио и заменик председника, Арсен Ђурић.

Током дефилеа на Краљевом тргу знатижељни гости и мештани Златибора уживали су у игри, музици и фешти, али и опојном мирису мимозе која је на најбољи начин најавила манифестацију у Херцег Новом.

Захваљујући Каравану 50. Празника мимозе снегом је први пут „запловио“ барбун – алегоријска кола која су дело НВО „Машкаре“.

Караван којим се најављује јубиларни 50. Празник мимозе на Златибор је стигао после Беча,Врбаса, Новог Сада, Зрењанина и Вишеграда, а наставља се у Бјељини и Бања Луци.

Дани мимозе ове године одржавају се од 01. фебруара до 22. марта, а на свечаном отварању биће уприличен концерт једне од најпознатијих музичких звезда Балкана, Здравка Чолића.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!