Прочитај ми чланак

ГАРДИСТА КОЈИ ЈЕ ПОЗДРАВИО ПУТИНА И ВУЧИЋА: Ово је мој последњи рапорт пред …

0

Рапорт председнику Русије Владимиру Путину највероватније је последњи који сам поднео страним државницим. Уверен сам да га је примио искрени пријатељ Србије, рекао је потпуковник Марјановић

РАПОРТ председнику Русије Владимиру Путину највероватније је последњи који сам поднео страним државницим. Уверен сам да га је примио искрени пријатељ Србије. Гарда и током ове посете, као и увек, била је истинско огледало наше државе и њене војске.

Дан пошто је, са исуканом сабљом на црвеном тепиху, стао испред руског и српског председника, командант Гардијског батаљона потпуковник Марко Марјановић провео је помешаних осећања.

– Били су то тренуци за понос. Мени лично, међутим, и за жал. Ускоро предајем дужност и зато нисам био равнодушан. Недавно сам доживео и личну трагедију, када ми је изненада преминула супруга. Тешко ми је пало сазнање да макар делић мог поноса и усхићења нисам могао да поделим са њом – не скривајући емоције испричао нам је потпуковник Марјановић.

Гардисти Војске Србије, како истиче, своје задатке извршили су беспрекорно и допринели достојанствености тренутка.

– Дочек испред Палате „Србија“ имао је посебну атмосферу. Оштро зимско јутро претварало се у топао дан. Док смо чекали двојицу председника зачула су се црквена звона. На њих се надовезао звекет оружја из строја, а затим и звуци руске и српске химне. Били су то минути за памћење.

Потпуковник Марјановић један је од двојице гардијских официра који су добили прилику да Путину предају рапорт. Уз њега, лице у лице са шефом руске државе чак двапут стајао је потпуковник Владимир Вукајловић.

Марјановић каже да је Путинов дочек био је беспрекоран и да је сигуран како је осетио дух добродошлице у Београду.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!