Прочитај ми чланак

ШАРАПОВА КАО НЕКАДА – Аустралија добија новог шампиона

0

Руска тенисерка Марија Шарапова победила је Каролину Вознијацки у три одиграна сета и избацила је са Аустралијан опена.

Шарапова је у трећем колу победила Вознијацки за два часа и 26 минута са 6:4, 4:6, 6:3.

AP Photo/Kin Cheung

Вознијацки је прошле године освојила Аустралијан опен, тако да ће Мелбурн 2019. имати новог шампиона у женској сингл конкуренцији.

Шарапова је била фантастична од средине првог сета, када је од 1:4 дошла до 6:4 и апсолутно надиграла противницу. Ипак, у наставку игре Вознијацки је показала жељу за победом и успела је брејком да реши други сет и уведе меч у одлучујући трећи.

Рускиња и Данкиња су биле у егалу већину тог дела игре, да би Маша сломила отпор ривалке и направила нову серију освојених гемова после губитка од 3:2.

Она ће у наредној, четвртој рунди играти против домаће тенисерке Ешли Барти.

Слоун Стивенс је елиминисала једину преосталу хрватску тенисеру Петру Мартић са 7:6(6), 7:6(5).

Мартићева је у оба сета имала брејк предности, али је у оба наврата посустајала. Американка је показала завидну менталну спрему и на крају, веома неочекиваним резултатом за женски тенис, савладала ривалку и пласирала се у четврто коло.

У наредној рунди Слоун се састаје са Рускињом Анастасјом Пављученковом, која је у два сета елиминисала Белорускињу Алијаксандру Саснович – 6:0, 6:3.

Огромну победу, вероватно највећу у каријери, остварила је 17-годишња Американка Аманда Анисимова. Она је неочекивано лако (6:3, 6:2) победила 11. тенисерку света Арину Сабаленку.

Анисимова, најмлађа тенисерка у најбољих 100 и један од највећих талената у свету женског тениса, наставила је да пружа феноменалне партије, након што је претходно избацила и Лесју Цуренко и Монику Никулеску.

Амерички „вундеркинд“ у четвртом колу игра против боље из дуела Петре Квитове и Белинде Бенчић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!