Прочитај ми чланак

ДРЕЦУН: Путин послао поруку да Србија има силу заштитницу

0

Порука руског председника Владимира Путина да ће Русија подржати договор између Београда и Приштине ако он буде у складу са Резолуцијом 12 44 је порука мира, оценио је данас председник Скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун.

„Путинове поруке иако немају много речи, оне су веома снажне. Поруке значе да Србија сада има силу заштитницу, јаку земљу уз себе, и да у наредном периоду неће бити сама у борби да се на дугорочан, одржив и миран начин реши косовско питање“, рекао је Дрецун за ТВ Пинк.

Према његовим речима, Путинова посета представља прекретницу у мирном решавању косовског проблема.

Упитан да прокоментарише изјаву Рамуша Харадинаја да активно присуство Русије дестабилизује Балкан, а да политика САД и НАТО значи мир на тој територији, Дрецун је казао да су заправо земље које подржавају једностране одлуке Приштине те које дестибилизују Балкан.

„Путин је послао поруку мира, да ће Русија подржати договор између Београда и Приштине и да се тај договор мора постићи на миран начин, док Велика Британија, која стаје на страну Приштине, урушава могућност наставка дијалога“, приметио је Дрецун.

Упитан да прокоментарише грађане који су из разних делова КиМ дошли у Београд да поздраве председника Русије, Дрецун види као захвалност нашег народа на КиМ земљи и државнику који жели да им помогне и заштити њихове интересе.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!