Прочитај ми чланак

РУСИЈА СЕ НАДА ДА ЋЕ СЕ СА СРБИЈОМ ПОТПИСАТИ споразум о слободној трговини

0

Русија се нада да ће ове године бити потписан споразум о режиму слободне трговине између Србије и ЕЕЗ (Евроазијски економски савез), изјавио је новинарима помоћник председника Јуриј Ушаков.

„Подразумева се да ће увођење режима слободне трговине између Србије и Евроазијског економског савеза допринети повећању робне размене. У току су активни преговори о овом питању и надамо се његовом потписивању ове године“, рекао је Ушаков.

Евроазијски економски савез је основан 1. јануара 2015. године, а чланови су: Јерменија, Белорусија, Казахстан, Русија и Киргистан.

Ушаков: Позиција Русије по питању Косова је сасвим јасна, конзистентна и заснована на међународном праву

Председник Владимир Путин разговараће о ескалираној ситуацији око Косова током своје посете Србији, рекао је новинарима помоћник руског председника Јуриј Ушаков.

„Наравно, разговараће се о регионалним и актуелним међународним питањима, укључујући, наравно, проблеме Косова. Сви знају да се ситуација око Косова погоршала због низа провокативних корака косовских Албанаца“, рекао је Ушаков.

„Наша позиција, која ће бити наведена, сасвим је јасна, конзистентна и заснована на међународном правном оквиру“, додао је Ушаков.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!