Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: Ко је смртну ТВ потерницу против Оливера „предао на руке“ Митровићу?

0

Изјава Милана Стаматовића, председника Иницијативног одбора Здравe Србијe (ЗС), у којој се подсећа јавност на повезаност ТВ Пинка и владајућег режима СНС-СПС са још и данас неразјашњеним убиствома лидера Срба са Космета, Оливера Ивановића.

– Емитовање огавне ТВ потернице за стрељаним Оливером Ивановићем на звечанској ТВ Мост, према признању директорке ове телевизије, наручила је напредњачка Српска листа (СЛ) са Косова и Метохије (КиМ), што је  још 16. октобра 2017, признала и сама СЛ која је, баш на дан када је кренула та телевизијска хајка на Оливера, бахато устврдила да су ти „предизборни спотови непобитна истина о Ивановићевим политичким и другим малверзацијама“, а да парадокс буде потпун, „професионалним медијима који су објављивали ове спотове“ обећала „заштиту“ од, тада још живог Оливера, и његовог, наводног, „физичког и правног насиља“ – изјавио је председник Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић.

Тим поводом, лидер Здраве Србије захтева још једном одговор на питање ко је креирао, платио и наредио емитовање тих монструозних оптужница које су, пре тачно годину дана, резултовале јавном егзекуцијом Оливера Ивановића, усред бела дана, у центру српске Митровице.

– Следеће питање је: ко је ове монтиране уратке са смртном последицом „предао на руке“ власнику ТВ Пинк Жељку Митровићу и зашто, редом – Министарство правде и Министарство унутрашњих послова у Влади Србије, Владина канцеларија за КиМ, државни јавни тужилац, повереник за информације од јавног значаја и Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) – не смеју да одговоре на ово питање од изузетног значаја за ток истраге стрељања Ивановића или зашто одговор не захтевају од поменутог Митровића? Да ли се то некога (и кога) плаше највише државне институције и независна регулаторна тела? Друга адреса на којој се могу добити одговори о рађању и смртоносним последицама предсмртне ТВ пресуде Ивановићу јесу Српска листа и њена одговорна лица: председник Горан Ракић и потпредседници Милан Радоичић, Далибор Јевтић, Игор Симић, Ненад Рикало и Винка Радосављевић. – рекао је Стаматовић.

Председник Здраве Србије подсећа надлежне државне институције да су у обавези да, за почетак, на ТВ Пинк и Жељка Митровића примене чланове 11 и 79 Закона о оглашавању који прописују да се, уколико емитер одбије да обелодани прецизне податке о произвођачу огласне поруке и (за)купцу огласног простора, правном лицу и одговорном лицу тог медија изриче заштитна мера забране обављања делатности у периоду од шест месеци до годину дана.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!