Прочитај ми чланак

РАМА: Охрабрујемо споразум, он води уједињењу Албаније и Косова

0

ПРИШТИНА - Албанија охрабрује постизање финалног споразума Београда и Приштине, јер ће он омогућити уједињење Албаније са Косовом, изјавио је албански премијер Еди Рама.

Рама је у емисији „Слободна зона“ приштинске ТВ говорио о коначном споразуму и том приликом, како преноси Зери онлајн, рекао да Тирана охрабрује његово постизање, што подржавају САД и Европска унија, а који ће омогућити уједињење Албаније и Косова.

foto: flickr

„Мој став је да је коначни споразум између Србије и Косова који ће резултирати признавањем Косова и коначног одвајања од историје са Србијом, признат и гарантован од Сједињених Држава и Европске уније, споразум који желимо“, рекао је Рама.

Ми, казао је Рама, нисмо ту да бисмо делили лекције ни САД, нити Немачкој, ми нисмо ту да, како је рекао, „дижемо нос“ и говоримо Косову шта треба да ради“. 

„Ми смо ту да бисмо подржали споразум и ја сам ту да бих снажно подржао споразум који подржавају они који су удахнули Косову слободу и демократију. Косово није ослободио (председнк Албаније) Иљир Мета, већ они који данас имају права и задатке, САД и ЕУ, да подстакну две стране на коначни споразум и да се на основу њега уједини Албанија са Косовом“, рекао је албански премијер и упитао: „Да ли то схватате или не? С ким ја овде говорим, с ким?“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!