Прочитај ми чланак

КУМОВИ Веселиновић осуђен, а Радоичић ослобођен због малверзација на Koридору

0

Виши суд у Пироту је у поновљеном поступку неправоснажно осудио бизнисмена са севера Косова Звонка Веселиновића на две године затвора због малверзација током радова на изградњи деонице пута од Пирота до Димитровграда, док је његовог кума Милана Радоичића, потпредседника Српске листе, ослободио кривичне одговорности у том процесу, пренела је данас Радио-телевизија Србије (РТС).

По наводима РТС-а, на две године затвора су због нелегалног ископавања шљунка осуђени и Горан Макрагић и Иван Стаменовић а пресуда није коначна јер ће о њој одлучивати Апелациони суд у Нишу.

Први поступак вођен је 2017. пред Вишим судом у Пироту и тада су сва четворица ослобођена, али је Апелациони суд у Нишу наложио понављање суђења.

У поновљеном поступку суд је установио да је Веселиновић обезбедио шлепере, камионе и другу механизацију, да је Стаменовић откупљивао њиве и био задужен за документацију, док је сав посао ишао преко Макрагићеве фирме.

Окривљенима је одузета добит коју су зарадили на овом послу и то више од 23 милиона динара а дужни су да плате накнаду за коришћење минералних сировина и промену намене обрадивог земљишта, навео је РТС.