Прочитај ми чланак

СРПСКО-АМЕРИЧКА ЗАЈЕДНИЦА УПУТИЛА ТРАМПУ ПИСМО: Зауставите прогон Срба на Космету

0

Српско-америчка заједница покренула је петицију у којој се обраћа америчком председнику Доналду Трампу и Конгресу, тражећи заштиту српског народа на Косову и Метохији.

У петицији под називом „Зауставите прогон православних Срба на Косову и Метохији“, Трамп и чланови Конгреса се позивају да престану да подржавају албанско руководство на челу са Хашимом Тачијем и стварање војске под њиховом контролом у српској покрајини Косово и Метохија.

Њихову петицију преносимо вам у целости:

„Председнику Сједињених Држава Доналду Трампу и члановима Конгреса,

Ми, чланови српске америчке заједнице и њихови пријатељи, пишемо да замолимо председника Трампа и Конгрес Сједињених Америчких Држава да престану да подржавају албанско руководство, које предводи Хашим Тачи, и стварање војске под њиховом контролом у српској покрајини Косово и Метохија.

Режим Хашима Тачија однео је две трец́ине предратног српског становништва из својих домова у српској покрајини Косово и Метохија. 40.000 Срба у Приштини готово је потпуно протерано из града у дивљачком албанском погрому.

Стотине Срба је убијено и у том светлу се наставља. Аутобуси који превозе Србе каменовани су док су ишли на гробове својих најмилијих. Недавно су наоружане албанске снаге упадале у продавнице са српским производима, где је конфискована српска роба спаљена јавно. Србији је наметнута такса од 100 одсто, док је такса за Албанију спуштена на нулу. Све ово је покушај режима Хашима Тачија да искорени Србе и друге националне мањине на Косову, укључујуц́и Јевреје и Роме.

Хашим Тхачи је од стране Вец́а Европе идентификован као шеф албанског криминалног картела сличног мафији која се бави трговином хероином, оружјем и људским органима. Према Карли дел Понте, бившем тужиоцу Међународног кривичног суда за бившу Југославију, Хашим Тачи је такође одговоран за трговину органима 300 Срба и других неалбанских мањина у „заточеничким центрима“ у Албанији.

Албански лидери у Приштини отворено изјављују своју оданост суседној Албанији и ефективно су уклонили границу између Србије и Албаније. Албански лидери изразили су намеру да створе етнички чисту Албанију. Албанци на Косову имају једну од највиших стопа учешц́а ИСИС на Балкану. Бројне терористичке парцеле у Европи и против Сједињених Држава починили су Албанци на Косову.

Преко 150 српских православних цркава, манастира, културних и верских објеката је вандализовано, спаљено и уништено. Ово је супротно спољној политици Сједињених Држава и недавним актима Конгреса који штите хришц́анске мањине од прогона. Недавно је председник Трамп потписао закон Х.Р. 390, „Закон о помоц́и у случају геноцида у Ираку и Сирији“, којим се одобрава помоц́ хришц́анима прогоњеним у Ираку и Сирији. Српски хришц́ани на Косову треба да имају право на исту заштиту.

С поштовањем молимо председника Трампа и Конгрес Сједињених Држава да подузму следец́е кораке:

· Да одмах повуцку подршку за илегалну војску Хашима Тачија оформљену упркос Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација

· Да донесе резолуцију којом се осуђује прогон Срба, Јевреја, Рома и других мањина бруталним режимом Хашима Тачија

· Да понуди подршку и олакша прогоњеним мањинама у региону

· Да одржи седнице Сената о утицају и трошковима дестабилизације спољне политике Сједињених Држава у Србији и српској покрајини Косово и Метохија

· Позовите председника Трампа да уклони све дипломате САД на Косову и замени их именованима из администрације председника Трампа.

Српски народ је био дугогодишњи савезник Сједињених Држава. Срби су се борили заједно са Сједињеним Државама у оба светска рата. Србија је изгубила 25 одсто становништва током Првог светског рата. У Другом светском рату, Србија се борила као део савезничких снага, док су на стотине хиљада Срба окупирали нацисти и убили у концентрационим логорима. У исто време, Срби су извршили највец́у спасилачку мисију америчког ваздухопловца у историји, Операцију Халиард, која је резултирала подизањем ваздухопловства 432 америчких и 80 савезничких војника иза непријатељских линија.

Ово није први пут да Срби трпе од стране муслиманско-екстремистичких окупатора. Османско царство подвргнуло је Србе на Балкану мучењу, опорезивању, ропству и убиствима пет векова. То укључује и Србе на Косову и Метохији. Као што је бискуп Николај Велимировиц́ објаснио једној цркви у катедрали Светог Павла 28. јуна 1916:

„Направили смо турске сабље тупим од наших костију… Не за деценију, ни за један век, вец́ за све те векове између Рафаела и Шиара… Другим речима, док је Европа постајала Европа коју знамо данас, ми смо били њена ограда. На Видовдан, 1389. године, српски цар Лазар дошао је на Косово са својом храбром војском, на граници хришц́анске Европе, и како би одбранио хришц́анску културу, дао је свој живот. У то време било више Срба него Енглеза, а данас је десет пута мање Срба него тада.

Српски народ се данас суочава са сличним прогоном.

Српска покрајина Косово и Метохија је колевка српске цивилизације. Оно што је Јерусалим јеврејима, Косово и Метохија је за српски народ. Идентитет српског народа је неодвојив од српске покрајине Косово и Метохија. Сама реч Косово је српска, а не албанска.

Европска унија и НАТО су се противили стварању албанске војске у српској покрајини Косово и Метохија.

 

У Сједињеним Америчким Државама има преко милион Американаца из Србије. Амерички држављани пажљиво прате ово питање.

Ако Сједињене Државе наставе са катастрофалном и неуспелом политиком бивших администрација, стабилност Балкана ц́е бити угрожена, а Европа ц́е бити изложена ризику од рата. Молим вас, делујте да зауставите ову неправду пре него што буде прекасно.

С поштовањем,

Српска америчка заједница”

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!