Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ У ПИСМУ УПОЗОРИО ПУТИНА: Власт жели да злоупотреби посету

0

Поштовани г. Председниче, користим се приликом да Вам пожелим добродошлицу у Србију. То је истинско осећање већине грађана Србије јер у Вама лично и Руској Федерацији имамо великог пријатеља нашег народа и државе. Када ово кажем не мислим само на богату историју наших братских односа и савезништва, већ пре свега на садашњост и будућност односа Србије и Русије.

Ми нисмо само словенска браћа по заједничком пореклу, језику, вери, култури и историји, већ и по заједничким традиционалним вредностима и судбини. Србија у Русији треба да има стратешког партнера број 1 у међународним односима, а посебно када се тиче политичке, економске, културне и војно-безбедносне сарадње. Ово стратешко партнерство са Русијом као једном од највећих светских сила данас препознају многи светски државници од Кине, преко Европе, до САД, и савремени међународни односи не могу се замислити без Русије и Вас лично као лидера слободољубивог човечанства, поштовања међународног права и равноправности међу народима.

Управо вођен тим братским и пријатељским осећањима према Руској Федерацији, дужан сам да Вас обавестим о томе да актуелна власт у Србији жели да злоупотреби Ваш долазак у дневно-политичке сврхе и да га представи као подршку владајућем режиму а не Србији. Нама је позната руска дипломатија која се не меша у унутрашња питања других држава, што дубоко поштујемо, посебно јер многе западне државе имају недипломатску традицију мешања у наша унутрашња питања. Али скрећемо Вашу пажњу на страначку (а не државну) организацију митинга подршке Вашем доласку који владајућа странка припрема као контрамитинг протестима опозиције који трају већ два месеца у Београду, и тиме жели грубо да злоупотреби Ваш долазак и позитивна осећања већине грађана Србије према Вама и Русији. И многи грађани Србије који не подржавају актуелну власт изашли би да Вас поздраве када то не би била манипулација владајућег режима у дневно-политичке сврхе.  

Ми апсолутно стојимо на становишту да Србија не сме да постане члан НАТО нити да уведе санкције Русији, јер би то било противно свим моралним и историјским нормама српског народа и изазвало би велики одијум у апсолутној већини нашег грађанства. То је уосталом једини разлог зашто владајући прозападни режим у Србији то до сада није учинио. Међутим, овдашњој власти се ништа не може веровати јер су они спремни чак и да тргују сопственом земљом и територијом, као што то тренутно чини председник Србије Александар Вучић тајно преговарајући о Косову и Метохији без знања и сагласности Народне скупштине Републике Србије.

Ако поводом Ваше нове посете Србији део протокола не буде Ваше обраћање Народној скупштини Републике Србије, онда будите уверени да је једини разлог то што актуелна власт жели да онемогући Ваш сусрет са другим политичким опцијама у Србији и истином о Косову и Метохији. Као народни посланик јавно Вас позивам да будете мој гост у Народној скупштини Републике Србије и чујете шта на тему КиМ мисли не само опозиција оличена у Српском покрету Двери и Савезу за Србију већ и Српска православна црква, српска интелектуална елита и већина грађана Србије, а то је све супротно ономе што о КиМ мисли и ради председник Србије, који очито и даље сматра да је Крим Украјина а не део Руске Федерације, као што мисли да КиМ више није Србија већ део Велике Албаније.

Ја верујем да Ви не можете пружити подршку једној власти која је спремна да се одрекне дела своје државне територије, јер добро знате шта за Србију, Европу и Русију значи Косово и Метохија као једна од најзначајнијих хришћанских светих земаља. Оно што је Крим за Русију – место крштења руског народа – то је КиМ за Србију.

Осећајући обавезу да Вам се обратим у име великог броја грађана Србије који не припадају актуелној власти а воле Русију, веома цене Вас лично и желе Вам истинску добродошлицу, примите изразе мог најдубљег поштовања и жеље да односи Србије и Русије у будућности буду подигнути на још виши ниво.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!