Прочитај ми чланак

НИКАД ПАЊ НЕЋЕ БИТИ ШТО ЈЕ ПРАГ, Александре Вучићу!

0

Знаш, Александре Вучићу, нису наше уши толико осетљиве на истину, као што подругљиво тврдиш, већ им не прија твоја верзија истине коју тако грозничаво и срамотно покушаваш да запатиш- продајући голе лажи као “Свето писмо”!

Знамо, Вучићу, да на Косову и Метохији није све наше, као што презриво према свему нашему тврдиш, баш као што знамо да је Косово и Метохија читаво- НАШЕ и Божије, од чега бежиш покушавајући да ВЕЛЕИЗДАЈУ потуриш као бајати сендвич, убеђен да смо сви вране што ће се сјатити на њега не гледајући како Србију довека завијаш у црнину!

Није све наше, рекох, али је читаво наше и у томе је суштина, светост Косова и Метохије, његова лепота и непорецива истина да куд год ходили стопе нам воде с Косова и Метохије, све и да никад не закорачимо тамо!

Не мораш никада отићи у праотачку кућу али ће довека бити кућа твојих праотаца и дом корена!

Ту је праг- све остало су пањеви преко којих се може у кући и из ње, јер знаш где ти је праг дома!

Јеси ли можда био на Гори, тој чаробној лепотици, у бајковитом селу Млике, међу Горанцима, дивним људима душе велике ко планина на којој као хајдуци чувају Србију за векове?!

Наравно да ниси! Ниси закорачио даље од топлих домова културе да на лицитацијама муке и јада разбрајаш половне тракторе, стоку и јалова обећања мученицима.

Да си био застао би пред џамијом у селу, једном од најстаријих на Балкану, а пред џамијом, на каменој плочи Његошеви стихови…

Нећу ти рећи који, отиђи до Горе, погледај, погледај ишта даље од хоризонта лажи у којој нас призиваш за јатаке, па ћеш схватити да није све наше- али је наше све на Косову и Метохији!

И та џамија је наша, баш као и ти предивни људи, та чаробна планина, те зоре оковане ледом кад загрме: “Навали се Шар- планина…”

Наше је јер нам и то што није наше чува завет да је Косово и Метохија- Србија! Довека!

Наше је јер се са истим жалом ишло и иде на сахране и
џеназе, Вучићу!
Јер се са истом радошћу иде на крштења и сунет!

Наше је јер кад станеш пред Синан пашину џамију у Призрену видиш камен манастира Светих Архангела…

Наше је јер славни преци нису дозволили да се дирне у џамију кад су ослободили Косово и Метохију, знајући да је на камену и Господ и Србија, без разлике да ли је под звоником или минаретом!
Да је пала џамија- ми бисмо пали…

Наше је читаво, Јудо, јер смо и оно што није наше бранили животима знајући да све на Косову и Метохији чува Србију од погани која би од Србије да сакрије где јој је дом праотачки!

Није све на пресветом Косову и Метохији наше, али је све наше што нас чини незгаслима на пресветом Косову и Метохији, запамти и никад више не потежи те погане лажи као истину!

Само на два места отиђи ако имаш образа и куражи, као што немаш, и све ће ти бити јасно, мада одлично знаш све, али заветовао си се на издају!

Отиђи у Велику Хочу и озори с вековима што живо распредају селом, па онда иди на Гору, делако од задњих кућа и загледај се куд хоћеш, свугде ћеш видети исто- и што није наше, наше је!

Нит отето, нит покорено, већ дато да га чувамо на својему и да нас сачува на нашем!

И где није Грачаница- Грачаница је!

И где нису Дечани- Дечани су!

И где није Самодрежа- Самодрежа је!

И где нема Срба- СРПСКО је, јер то је ДОМ!

Свако је добродошао за трпезу дома, али је место на челу трпезе довека за Србина и Бога!

Кућа је на продају, а продаш ли дом- нигде се више скућити нећеш, јер никад пањ неће бити што је праг!

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!