Прочитај ми чланак

ЗЛАТИБОР У НОВОЈ ГОДИНИ са резултатима за понос

0

Да су и ове године новогодишњи празници били веома успешни за туристичку привреду Златибора говоре и занимљиви подаци.

У новогодишњој ноћи на концерту једне од најпознатијих музичких звезда Балкана, Драгане Мирковић, на Краљевом тргу било је око 50.000 људи, а слободно место у златиборским кафићима и ресторанима било је готово немогуће пронаћи. Протеклим празницима задовољи су и хотелијери чија је попуњеност била преко 95%, као и издаваоци приватног смештаја код којих је забележена попуњеност од око 90%.

Сезона је добро почела и за ски центар Торник, где је током празничних дана у зимским спортовима уживало преко 5.000 скијаша. Велико интересовање посетиоца Златибора било је и за забавне паркове, па је током протеклих празника Дино парк посетило до 5.000 гостију. Добрим резултатима може се похвалити и Ски школа, у оквиру Авантура парка где велики број деце и почетника прави своје прве кораке на скијама, а искусни скијаши уживају у ноћном скијању.

Обзиром да је током протеклих празника на Златибору дневно боравило до 30.000 гостију и угоститељи су имали пуне руке посла. Ресторани и кафићи били су даноноћно попуњени, а према њиховим речима гости су били највише заинтересовани за познате златиборске специјалитете, па се
на Златибору дневно продавало чак до 6.000 комплет лепиња и преко 12.000 пљескавица и других специјалитета са роштиља.

У прилог чињеници да је Златибор забележио рекордну посету говоре и подаци да се на појединим локацијама продавало и до 800 палачинака, а пицерије су испоручиле око 2.500 пица дневно. Посла је било и за златиборске таксисте који су бележили до 2.500 вожњи дневно, што и није чудно ако се узме у обзир да је само у новогодишњој ноћи попијено преко 2.000 литара куваног вина и ракије.

Тренутно на планини има и до 50 центиметара снега, скијалишта и санкалишта раде пуним капацитетом, па Златибор спремно дочекује нове госте. Велика посећеност очекује се и за време предстојећег зимског распуста, а сви локалитети и садржаји и даље ће бити отворени за посетиоце.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!