Прочитај ми чланак

СП У РУКОМЕТУ: Србија убедљиво поражена од светског првака Француске

0

Рукометаши Србије доживели су тежак пораз од Француске у другом колу Светског првенства, резултатом 32:21 (15:12).

„Орлови“ су после одличног меча и ремија са Русијом у првом колу, одиграли одлично прво полувреме против „Триколора“, али више од тога нису могли.

Актуелни светски шампиони су оправдали класу и потврдили силне титуле освојене претходних година, почели су да ломе ривала крајем првог, а докусирили га почетком другог полувремена.

Утакмица у „Мерцедес бенц арени“ почела је сјајном игром Србије која је захваљујући одличној одбрани била у константном вођству у првих десетак минута. Упркос чињеници да је на голу Француске бриљирао Венсан Жерар – Иван Мошић, Мијајло Марсенић и Богдан Радивојевић су успевали да одрже предност.

На другој страни „Триколоре“ је предводио Михаел Гигу који је претежно постизао голове из седмераца, да би се важан тренутак догодио у 14. минуту.

Марсенић је био са лоптом, снажно га је ударио Седрик Сорендо, он се нашао у сендвичу тројице ривала и зарадио посекотину на глави. Селектор Ненад Перуничић га је послао у свлачионицу да му лекари санирају повреду и тада је кренула офанзива Француске.

Наши момци су имали неколико „празних“ минута, Жерар је наставио да буде као зид међу стативама, док на другој страни Владимир Цупара (само једна интервенција за пола сата) није могао ништа да одбрани.

Разиграли су се Недим Ремили, Лук Абало, Дика Мем и Лудовик Фабрегас, који су фуриозно одиграли завршицу полувремена. Преокренули су и донели својој екипи +4, пре него што је Жерар великим киксом у последњој секунди омогућио Мошићу да погоди из „слободњака“ за 15:12 на полувремену.

Оно што Французи нису успели крајем првог, јесу почетком другог полувремена, упркос промени нашег голмана. Максимално су затегли одбрану, Србија је у првих девет минута постигла само један гол, а примила седам-осам и повратка није било.

Селектор Дидије Ринар је на располагању имао широк „ростер“ и много расположених играча, који су се смењивали и константно држали висок ниво игре.

У 50. минуту су дошли до 10 голова разлике, имали су и двоцифрен број стрелаца, па су до краја сусрета рутински одржавали предност, а Веркић се није много боље показао од Цупаре.

Најефикаснији у поразу од Француске био је Радивојевић са шест голова, Мошић је дао четири, а Милош Орбовић и Вања Илић по три. Француску су са по пет погодака предводили Лидовик Фабрегас и Недим Ремили.

Она је овим тријумфом скочила на друго место са четири бода, колико има и првопласирана Немачка, док је Србија остала на четвртој позицији са једним.

Наш тим ће своју шансу за пролаз у главну фазу такмичења тражити у понедељак од 15.30 када игра са Бразилом који после два кола, као и Кореја, нема ниједан бод.

Светско првенство – друго коло:
група А:
Русија – Република Кореја 34:27 (20:13)
Немачка – Бразил 34:21 (15:8)
Србија – Француска 21:32 (12:15)