Прочитај ми чланак

СРПКИЊА СПАСИЛА ДЕТЕ: У Прокупљу је била васпитачица, у САД постала херој

0

Ирена Ивић је у Прокупљу радила као васпитачица, али је животни пут одвео у САД, чију јавност је освојила херојским спасавањем детета.

Уместо послом за који се школовала, попут многобројних људи из Топличког краја, морала је да тражи срећу ван граница Србије и у Милвокију ради као возач аутобуса.

foto Facebook/screenshot

У том граду је крајем прошле године учинила херојско дело – зауставила је возило, увидевши да босоного дете хода улицом на температури од -8 степени и спасла га.

“Ни о чему другом нисам размишљама, само како да га стигнем и ухватим. Руком сам показала знак ауту који ми је ишао у сусрет да стане, а ја сам зграбила дете и унела га у аутобус. У том тренутку се нисам сетила да скинем своју јакну, да не бих губила време, већ му је у аутобусу путница дала јакну. Оно је када се угрејало заспало је на мојим грудима“, наводи Ирена, преноси прокупљенадлану.рс.

Она је са дететом у крилу сачекала полицајце и спасиоце који су га преузели.

“Свако би тако поступио. И ја сам мајка и увек ме потресу овакве ситуације. То је природна емоција која не може да се сакрије“, навела је Ирена.

Како наводи прокупачки портал, њен пут до Америке је сплет околности и борбе да се истраје и преживи.

“У Прокупљу је радила као васпитачица, а онда је од 1999. године кренула да се бори за бољи живот. Све до 2005. године повремено је била у Америци. Није добро познавала језик, а занимљиво је да је зелени картон добила на лутрији! Прво је возила камион, затим школски аутобус и на крају, како се показала као добар радник, успела је да пре две годинедобије запослење у градском саобраћају, као возач аутобуса“, наводи њен брат Дејан Дробњак.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!