СКАНДАЛОЗНО, А НИШТА ЧУДНО У СРБИЈИ Ботови СНС зарађују више од лекара!

0

Грађани згрожени чињеницом да се поштен рад и факултетска диплома не исплате, а о 80.000 динара, колико примају партијски послушници, могу само да сањају.

Бура након открића да су ботови у неким државним предузећима месечно зарађивали 80.000 динара за писање наручених коментара још се не стишава!

Чињеница да је рад страначких послушника уноснији и плаћенији од посла лекара, наставника, глумаца, који су од суштинске важности за читаво друштво, поражавајућа је.

Примера ради, док је бот у свој џеп месечно стављао 80.000 динара, лекар опште праксе је морао да живи од плате од 53.000 динара, наставник је преживљавао с 40.000 динара, док је полицајац крај с крајем састављао са око 50.000 динара месечно.

„Обични“ грађани широм Србије су згрожени оваквим односом снага! Како кажу, исплативије је бити бот него лекар или професор.

Чачански професор Милисав Миленковић (64) каже да ботовску плату од 80.000 динара може само да сања.

– Као просветни радник пред пензијом, са 40 година радног стажа, могу само да сањам о плати од 80.000 динара. Они који образују нацију имају скоро двоструко мању плату од оних којима је занимање полтрон, послушник, бот… То је слика државе у којој живимо, али и однос власти према образовању, култури, поштеном раду – каже Миленковић.

Ужичанин Милан Тодоровић се пита колико надничари морају зноја да пролију да би стигли до те зараде.

– Колико надничари треба да наберу малина, на температури од плус 40, од зоре до мрака, једући хлеб и јефтин паризер, да би зарадили 80.000 динара? За то време ботови седе пред рачунарима, испод климе и за дебеле паре трују народ и бране оно што се одбранити не може – наводи он.

Београђанин Љубисав Ђокић, познатији као Џо Багериста, сматра да је у Србији изгледа „једино исплативо бити криминалац на власти и радити за њих“.

– Кад је плата од 80.000 дата за ботове, онда је јасно како су дошли до тих пара. Пљачком. Пљачкају овај народ, а посебно пензионере док не поцркамо. Ја примам свега део пензије од 8.000 динара, а ботови 10 пута више! Да ли је то нормално – пита се Џо.

Шта је бот
СОФТВЕРСКИ РОБОТ

Са технолошком револуцијом настао је и појам „бот“, што представља скраћени назив за софтверског робота, односно интелигентног софтверског агента. Ботови често укључују елементе вештачке интелигенције, а у пренесном значењу на српској политичкој сцени ботови су послушни страначки војници који куцају наручене коментаре по интернету, јер странке не располажу одговарајућим софтверима.

Владимир Арсенијевић, писац
ОДВРАТНО

То стварно говори у прилог томе колико су ствари код нас дубински одвратне, колико је ово друштво доспело у једну мучну фазу где једноставно нема тих етичких граница које не могу да се поруше. Људи раде из различитих порива то што раде и вероватно међу тим ботовима има један добар број оних који само желе да преживе, али што би се ипак рекло – камо нека елементарна етика… Све нас који промишљамо о стању у овом друштву, ма колико та вест била изненађујућа, заправо и не би требало да изненади. И не, ствари се неће решити тиме што се непрестано згражавамо из дана у дан над нечим другим на друштвеним мрежама.

Миљко Ристић, доктор КЦС
НЕПРАВЕДНО

Расподела примања у друштву није праведна. Свако има своје адуте, његов посао је тежи од посла неког другог, а и тешко је наћи праву меру па да се онима који су најзаслужнији заиста и да највећа плата. Здравство је већ годинама са платама на ниским гранама. Све очекујемо биће боље, али изгледа да то време не може брзо доћи. Треба наћи неко праведније решење о расподели личних доходака, поготово у уздравству, правосуђу, просвети.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!

36 коментара “СКАНДАЛОЗНО, А НИШТА ЧУДНО У СРБИЈИ Ботови СНС зарађују више од лекара!

 1. Даки каже:

  Овде у Србији незналице, улизице, страначки чланови, спортисти, лажне дипломе, учесници ријалити програма и сподобе зарађују више него просечна факултетски образована особа којa није ничији члан!
  У Србији где се знање и таленти нимало не цене и где се пре штите криминалци него грађани и пуштају из затвора (јер су чланови СНС), за високообразоване који су диплому зарадили учећи и мучећи се сатима и сатима да би је поштено зарадили, нема места у Србији, јер нису ничији чланови партије, не могу да планирају будућност, ни породицу (јер политичке преваре веће право дају истополницима), ни децу (јер ће узурпатори увести закон о правима детета), ни посао (јер уз чланску и личну карту ће бити и обавезне вакцинације одраслих), слободу мишљења (јер су скоро сви медији блокирани под контролом режима), критички размишљају,….
  Зато и не чуди зашто млади и напуштају Србију, али то наше узурпаторе људског и моралног достојанства, живота и задовољства не дотиче уопште!
  Ја ћу остати у Србији у жељи да пробудим што више грађана!

  1. аваксус-МД каже:

   Ускоро ће народ да се враћа у Србију пошто Јевропа само што није планула.

  2. Ložač каже:

   Ако под народ мислиш на ове мигрантске угарке, онда си у праву…

  3. аваксус-МД каже:

   Немислим на муџосе него на НАШЕ гастер *бајкере*.

  4. Ložač каже:

   тај филм нећеш, нажалост гледати… Бајкери одјездили и не врћају се до пеМзије а неки ни тад…

  5. аваксус-МД каже:

   Ће видимо кад загори око буљескаре.

  6. Урош каже:

   А да не говоримо да већ прва генерација рођена ван Србије,носи имена попут Мајкл,Пјер,Џон,Марк итд. Нису они Срби више,они су за нас изубљени пошто их никад неће прихватити до краја те земље у којима су,увек ће их гледати као дођоше,а нису више ни наши,одродили су се од Српства и Србије,част изузецима,али ми се најбрже асимилујемо од свих народа на свету.

  7. frf каже:

   “ Ја ћу остати у Србији у жељи да пробудим што више грађана! “
   A sta ce biti kad ih probudis ? Dobices posao i zavrsio si stvar ? Djiki je dobra dusa pa ce ti dati posao bez clanske karte ?
   Hvalis se fakultetom a pises zelje kao da si u petom osnovne … Nego reci koja je tvoja politicka opcija ? Djilas ? Ko ? Borio bi se , pametan si … ko ce to da spasi Srbiju … ? :)

  8. Даки каже:

   На твоју жалост ја нисам ничији члан, па ни Ђиласов! Ја сам неутралан грађанин који нема политичку опцију, који гаји презир према свим
   политичарима и који зна да су то све преваранти! А теби мора да је добро када ботујеш за Вучића, јер ти је дао посао страначким путем !
   Јел си добио опомену да ћеш добити отказ, ако не идеш на његове митинге, ако не идеш на гласање, ако не лепиш плакате и да као активиста улазиш људима у станове да скупљаш гласове за твог шефа и отишао до њега да му аплаудираш?!
   Твој Вучић је направио медијску цензуру, тако да се обични грађани нигде не чују и не могу да кажу истину о вама и онима који организују 1 од 5 милиона!
   Видим да сте успешно ућуткали и телепромтер!
   Вас истина боли!
   Ми који нисмо ничији знамо да пљачке и преваре трају више од 30 година! Ми смо под окупацијом 200 година!
   Због вас немамо право на слободу и нормалан живот, обезвређујете наш труд и знање, држите нас у ропству, не дајете нам да слободно мислимо, не дозвољавате нам да оснивамо породице и планирамо своју будућност, по Скупштини шерујете са опозицијом и уводите неке законе (као нпр. закон о правима детета) без одобрења србског народа, децу вакцинишете са неким вакцинама који садрже алуминијум, смејете се нама и понижавате нас, преговарате о Косову без решења да помогнете српском народу, брукате нашу историју и хероје, нама који желимо да сви грађани имају једнака права, а не да та права имате само ви назадњаци и лажна опозиција са Ђиласом на челу!
   Зашто не питаш оног Ђорђевића, због чега је потписао Маракешки споразум?!
   Или да питаш др Смрт-а због чега се родитељима одузимају деца и поклањају хомосексуалцима и зашто је увео обавезно донирање органа, као и обавезну вакцинацију са ММР-ом?!
   Или да питаш Нешу да ли смо стварно безбедни (као што он тако каже)
   ако комунални полицајци малтретирају недужне људе, јер нису хтели да им покажу личне карте са ђаволским ознакама и ако су стално нека убиства и криминални обрачуни и питај га зашто су Динкић, Зеља, они који су уништили и опљачкали Србију и њен народ и слични на слободи!

   Хоћеш слику како се твој Вучић руковао са тим истим Ђиласом?!
   Ево изволте: http://arhiva.alo.rs/vesti/politika/vucic-i-dilas-vec-sastancili/27741

   Ви сте ти који рушите породичне, традиционалне и верске вредности!
   Твог председника не занима народ, већ оно што му нареди запад (ЕУ) и Америка (НАТО), као што није занимало ни Ђиласа, нити било ког политичара од 1990-их до данас!
   Зато бојкот избора, док не дође неко који ће сваком грађанину као појединцу дати једнака права на бољи и достојан живот у 21. веку!

   Ако те толико занима шта ја подржавам, ја подржавам паролу:
   НЕМА ПОДЕЛЕ! НЕМА ПРЕДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ!

  9. frf каже:

   Toliki trud da bi mi rekao da ti neces glasati … Masala . Ti si gospodar tvog glasa .Nisam bot, zivim u Uk, daleko sam ja od te price i sendvica..
   “ Твој Вучић је направио медијску цензуру, тако да се обични грађани нигде не чују и не могу да кажу истину о вама и онима који организују 1 од 5 милиона! “
   Imas dovoljno madija da gledas i slusas sta hoces . Imacete izbore pa izvolite, pokazite koliko vas je miliona . Mada nije mi jasno sto se to tebe tice ako vec ne mislis glasati … Promeniti nesto istim nije resenje … „Ми смо под окупацијом 200 година! “
   Nama je okupacija u glavi . Pre ce biti da ne znamo da vladamo sami sa sobom . To je stvar mentaliteta . Pravimo se pametni i sposobni a stalno nam je voda do usiju …
   „Због вас немамо право на слободу и нормалан живот, обезвређујете наш труд и знање, држите нас у ропству, не дајете нам да слободно мислимо, не дозвољавате нам да оснивамо породице и планирамо своју будућност “
   Auuu sta ti nabaca ovde … svaka cast. Ko da si mladi komunista, revolucionar … Srbija idealna zemlja , samo ti eto, tako pametnom i sposobnom drzava neda da se razvijas … Nije ti Srbija , Amerika , pa da ti je sve potaman . Ako hoces da osnujes porodicu i da planiras svoju buducnost treba prvo da se spustis na zemlju, shvatis gde zivis a onda pocnes dugo i naporno da radis … To da ce nesto pasti sa neba i biti idealno , nema da bude …
   “ по Скупштини шерујете са опозицијом и уводите неке законе (као нпр. закон о правима детета) без одобрења србског народа “
   Sta ima da seruju kad se zna ko ima vecinu ?? Ne znam sta znaci taj zakon koji navodis i sta je u njemu toliko strasno ali vidim da ga na ovim stranama kao papagaji uporno spominjete … Mora da je nesto strasno… A to da nemaju „odobrenje Srpskog naroda“ , je pogotovo glupost . Ko ima to odobrenje ako oni nemaju ??
   Onda si nabacao jos nekih budalastina koje ne mogu ni da komentarisem …
   “ ако комунални полицајци малтретирају недужне људе, јер нису хтели да им покажу личне карте са ђаволским ознакама “
   Tu si u pravu , maltretiraju neduzne ljude koji zele da se besplatno voze javnim saobracajem … a i koji ce nam qurac te licne karte … lepse je da zivimo kao u dzungli… jos kad bi policiju ukinuli , pa bog da nas vidi …
   “ као и обавезну вакцинацију са ММР-ом?
   I sa ovim se slazem . U Uk se deca ne moraju vakcinisati ali ne mogu ici u drzavne skole i vrtice .. I tu je kraj price, pa kako ko odabere . Ja bih dodao i to da deca koja se razbole od bolesti koje pokriva vakcina sama plate lecenje, tacnije njihovi roditelji …
   “ Ви сте ти који рушите породичне, традиционалне и верске вредности! “ Te „vrednosti“ ili imas ili nemas … zavisi od kucnog vaspitanja a ne od onoga ko je na vlasti … 70g nismo ni znali da bog postoji a sad bi da tupimo i moralisemo …
   “ Твог председника не занима народ, већ оно што му нареди запад (ЕУ) и Америка (НАТО) “
   Narod ga je postavio na to mesto , tako da, malo kakis … Posto smo na eu putu logicno je da ispunjavamo propisane uslove ..ako hocemo da budemo deo unije pravila su takva a ako necemo … mozemo kako hocemo … ali ne znam dokle bi to trajalo …
   “ Зато бојкот избора, док не дође неко који ће сваком грађанину као појединцу дати једнака права на бољи и достојан живот у 21. веку! “
   Slazem se … ali ces se nacekati . Raditi za 400-500 E a spominjati dostojan zivot da ti ga neko da’ je bas onako, smesno … :)
   Zar ti zaista mislis da treba bojkotovati izbore narednih 50g ??
   „НЕМА ПОДЕЛЕ! НЕМА ПРЕДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ!“
   Slazem se i sa ovim. Lepa parola . Bas revolucionarna .
   Znaci , treba da se pocnes pripremati da bi mogao da volontiras za pomoc nasim ljudima kad ih sipci proteraju sa Kosova … ILI , da pocnes sa vojnom obukom kako bi ako zatreba mogao stati iza svojih reci … Ja te vec vidim kako oslobadjas Kosovo , krv tece na sve strane , albanci proterani u albaniju , nato baza sravnjena sa zemljom , a ti jases belog konja … :)
   Voleo bih da sam mladji i da mogu da zavrtim tvoju pricu u svojoj glavi … :)

  10. Урош каже:

   Ми смо шампиони света у дупеувлачењу :) Не можеш „пробудити“ народ,поготово не граџане,они су по природи ствари п#чкице.

 2. Ložač каже:

  Ботове у гасне коморе!!!

Коментари су затворени.