Прочитај ми чланак

СЕРГЕЈ ПАРТИЈСКИ ЛИДЕР? Трка за чело првог човека другосрбијанаца

0

Члан Извршног одбора Покрета слободних грађана (ПСГ) Александар Оленик изјавио је да је једини кандидат за председника тог покрета, али и да има сазнања да глумац Сергеј Трифуновић планира да се кандидује за ту функцију.

Оленик је за „Данас“ казао да је његов програм пре свега препознавање нужности смене власти председника Српске напредне странке Александра Вучића.

Он је додао да нема дилеме да би Србија требало да тежи и учини све како би била члан ЕУ, да би Косово требало да постане пуноправни члан свих међународних организација и да би требало водити политику „са јасном свешћу о томе да је Косово фактички независна држава“.

Позвао је грађане да се одазивају грађанским протестима против насиља који се суботом одржавају у Београду и оценио да није сасвим јасно колики је уплив и утицај Савеза за Србију на том протесту.

Оленик је казао да се залаже за бојкот избора под тренутним условима, а као један од главних разлога наводи недавно одржане изборе у Лучанима, где су бирачима, како је рекао, биле „завезане очи и запушене уши“.

– Ако се ништа не промени до републичких избора, бирачима ће бити везане и ноге, а онда је потпуно бесмислено учествовати у прављењу фасаде режиму Вучића да је Србија држава у којој влада минимум услова за демократске изборе – рекао је Оленик.

Рок за подношење кандидатура за председника ПСГ је 18. јануар, а избори за новог председника заказани су за 26. јануар.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!