Прочитај ми чланак

МАКЕДОНЦИ ПОБЕСНЕЛИ: Ово је издаја земље, хоћемо ванредне изборе!

0

Лидер највеће македонске опозиционе странке Христијан Мицкоски је усвајање уставних измена којим се име државе мења у Северна Македонија назвао издајом.

Он је и затражио ванредне парламентарне изборе.

На конференцији за новинаре он је затражио да се скупштина распусти и да се ванредни избори одрже заједно са председничким, који су планирани за пролеће.

„На овим изборима ВМРО ДПМНЕ ће победити, а воља грађана ће бити испуњена“, рекао је Мицкоски, истичући да су посланици одлуком да усвоје уставне измене суспендовали вољу грађана који су бојкотом референдума рекли да су против тога.

Према његовим речима, одлука о промени Устава у складу са Договором са Грчком је „чин издаје“ и донета је уз притиске и претње (посланицима), а договором са Грчком се наноси штета држави и грађанима“.

„Нама је важно да је одлука донета гласовима 81 посланика, али и не и вољом македонских грађана. Договором из Преспе се наноси штета садашњим и будућим генерацијама. Урадићемо у будућности све да исправимо ту неправду“, рекао је Мицкоски и данашњи дан назвао „црним петком“.

Посланици ВМРО ДПМНЕ нису присуствовали завршној седници на којој су двотрећинском већином усвојене уставне измене којима се име државе мења у Северна Македонија у складу са договором са Грчком о решавању вишедеценијског спора око имена. Промена имена државе је услов Македонији за евроатлантске интеграције.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!