Прочитај ми чланак

ЉУДИ ПАДАЈУ ОКО ХРАМА ЗБОГ РУПА И ПОПУЦАЛИХ ПЛОЧА И Путин мора да пази где гази

0

Испуцале камене плоче испред Храма Светог Саве и 50 метара Улице Боре Станковића, коју путари никако да заврше, дочекале су и ову годину.

Како се наводи, обећања да ће плоче бити поправљене трају дуже од три године.

“Ипак, коцке су сада у још горем стању. Испуцале, изроване, упале, представљају опасност за мање пажљиве суграђане који не гледају испред себе. Кратери усред стазе, окружени кућицама постављеним због манифестације Божићно сеоце испред Храма, слика су коју ће гости престонице понети кући. Не постоји ниједан део платоа где плочници нису уништени. Посла за путаре овде има и превише, па је сва прилика да ће и председник Русије Владимир Путин, који долази у Београд 17. јануара, улазећи у Храм морати да припази где гази“, пишу Вечерње новости.

Осим оштећених плочника, плато иза Храма и даље није завршен, јер проширење Улице Боре Станковића, и после годину и по, није завршено.

“Око 50 метара и даље је изровано, а, према речима надлежних, тај део биће завршен за око месец дана. Тако, уместо да се мајстори задрже планираних 150 дана, машине су овде годину и по. Из Дирекције за градско грађевинско земљиште, објаснили су да су неуцртане подземне инсталације и измештање трафо – станице одужили посао. Ипак, како 300 метара улице и уз ове проблеме не може да се уради за 18 месеци, Врачарцима није јасно”, закључује се.