ЦРНА ГОРА: Мираш хоће да протера Амфилохија

0

Вођа непризнате ЦПЦ и Црногорски покрет поново провоцирају митрополита СПЦ. Против владике поднели и пријаву Основном тужилаштву у Подгорици

РАСПОП Мираш Дедеић изјавио је четвртак да би митрополит црногорско-приморски Амфилохије Радовић „због изјава које даје, у свакој другој земљи био протеран“. Против владике устао је и Црногорски покрет, који је поднео Основном тужилаштву у Подгорици кривичну пријаву против Амфилохија, због наводне повреде угледа народа и мањинских заједница. Осим што би Дедеић и Црногорски покрет желели да протерају владику Амфилохија, на њиховој мети нашао се и Велибор Џомић, координатор правног савета Митрополије СПЦ.

Miraš Dedeić sa svojim simpatizerom Foto Fejsbuk

У Покрету наводе како „својим антицрногорским деловањем Џомић иритира велики број грађана Црне Горе“. У саопштењу оптужују владику црногорско-приморског да својим „велеиздајничким“ изјавама, као инструмент великосрпске политике жели да у Црну Гору уведе сиријски сценарио и доведе до „унутрашњих сукоба и пропасти земље и народа с циљем да у нередовним приликама Србија успостави власт у земљи“!

– Из покретача иницијативе о протеривању митрополита Амфилохија и мене проговара богоборна, револуционарна свест коју они баштине, јер осим прогона не знају за друго. Сутра свако има право да подноси свакакве иницијативе, па и глупе, а ово је једна од глупљих иницијатива које сам у последње време чуо – каже за „Новости“ протојереј-ставрофор др Велибор Џомић.

Ово је његов одговор на хајку која се у последње време води против Митрополије црногорско-приморске, једине канонске православне цркве у Црној Гори и на наступ Мираша Дедеића, самозваног поглавара непризнате ЦПЦ, и Црногорског покрета.

Подсећамо да је митрополит Амфилохије на божићној литургији у храму Христовог Васкрсења у Подгорици казао да су „бројни грехови садашње црногорске власти, а да су од њих три најизраженија: стварање лажне цркве, признавање лажне државе на Косову и увођење санкција Русији“, што је иницирало овакве реакције представника НВ организације, као и владајуће ДПС, која је оценила да је владика злоупотребио положај како би „омаловажавао вернике ЦПЦ, ширио нетрпељивост и слао политичке поруке које подривају мултиетнички и мултиконфесионални склад, који представља темељну вредност Црне Горе“.

Владика Амфилохије на Цетињу, на Бадњи дан Фото Митрополија црногорско-приморска

Последњи званичан талас прогона клирика СПЦ догодио се пре око месец дана, када је одлуком црногорских власти групи од 30 свештеника, монаха и чланова њихових породица наложено да напусте ову државу, јер немају формално регулисано боравиште у Црној Гори.

„СРБИЋИ“

ФЕЈСБУК-ГРУПА под именом „Никад више 1918“ обратила се Србима у Црној Гори са „Србићи“, по угледу на Ивана Ђакића из Хрватске, који је Србима „честитао“ Божић застрашујућом сликом из Другог светског рата уз исто обраћање „Србићи“. Уз то, у коментару ове објаве, извесни Иван Станишић пише да треба протерати 30-40 одсто становништва „који су српски оријентисани“ или да буду грађани трећег реда, као и да се српски попови протерају, елиминишу или покрсте!

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

25 коментара “ЦРНА ГОРА: Мираш хоће да протера Амфилохија

 1. Потпуковник, II Армија каже:

  Нема нам га друг благоја да нам каже како је добро стање у ЦГ, да треба похвалити све где леже паре, па и код ове двојице, и да нам изнесе још који милогорски бисер…

 2. Simerijanac каже:

  Најгоре ми је кад неко каже црногорска национална мањина у Србији.
  црногорци нису мањина у Србији из простог разлога јер нису домицилни, као Мађари нпр.
  То су дошљаци у неколико сеобених таласа послије ww2, они су нешто као страни радници у иностранству.

  А да провоцирају, провоцирају.
  Ја би све то натрпао у сточне вагоне па пругом Београд- Бар одвезао марву и пашћад оклен је и стигла, нека доље по међеђим брлозима и камењару чува овце и говеда. Али…, почео би са Ловћенцом.

  ЛОВЋЕНАЦ НА ЛОВЋЕН !

  Неки кажу да би се црногорац рађе објесио но што би се из Србије иселио за цг.
  Тим боље, јер трошкови масовне сахране су далеко мањи од трошкова масовног транспорта.

 3. Dragan каже:

  Распоп и самозвани митрополит Мираш ће га са Милом протерати мало сутра.

Коментари су затворени.