Прочитај ми чланак

ЛАЗАНСКИ ОДУШЕВЉЕН „ДЕСПОТОМ“, ПОНОСОМ РС: Тежак, брз, покретљив! (ВИДЕО)

0

Мирослав Лазански, новинар, писац и војно-политички коментатор похвалио је оклопно возило "Деспот" које је задивило посматраче параде поводом дана Републике Српске у Бањалуци

– У Републици Српској постоји ургентна потреба да полицију ојачају што више и то су урадили. Видели смо полицију са пушкама „Хеклер и Кох“, неколико старијих „БОВ“ оклопних возила и ново возило „Деспот“. Оно је домаће и сасвим је солидно, превози 8 или 10 специјалаца МУП, има независно вешање точкова, значи врло је покретљив по свим врстама терена, врло брзо – 120км/х, 14 тона је тешко, прелази препреке пола метра високе, има горе турелу са митраљезом 7/62, али вероватно ће добити јачи 12/7, а најважније је да се све ради у Братунцу – рекао је Лазански у емисији „Добро јутро Србијо“ на Хепи телевизији.

Лазански додаје да је мотор Деспота Мерцедесов, те истиче да ће вероватно МУП РС купити 30 или 50 „Деспота“.

Технички ремонт Братунац представио је протип вишенаменског, мултифункционалног теренског возила „Деспот“ које због својих карактеристика представља нешто сасвим ново не само на европском, него и на светском тржисту возила исте или сличне класе. Из ТРБ су представљајући прототип модела „Деспот“ навели чему је намењен и какве су му перформансе.

Основни концепт возила базира се на вишенаменској шасији сачињеној од савремених склопова погона И преноса снаге,те независним системом ослањања који омогућава висок степен покретљивости у свим теренским и временским условима.

Возило се може користити за патролне и извиђачке мисије, као командно возило, затим за превоз и подршку јединица за специјалне операције, противгерилску и противтерористичку борбу, противоклопну борбу, контролу граница, контролу територија, осматрање, као санитетско возило и друго.

                            ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!