Прочитај ми чланак

КРСТО ЗРНОВ И ЗЕЛЕНАШИ НА МУСОЛИНИЈЕВОМ МАРШУ носили транспарент „ЦГ фашисти“

0

Као што су комите 1922. са Бенитом Мусолинијем шетале на Рим, носећи транспарент „Црногорски фашисти“, тако сад на Цетињу, гдје су 1941. фашистички окупатори топло дочекани, комите имају свој марш

Невјероватно звучи, али у Црној Гори упоредо се повампирује комунизам и фашизам!

Црногорски фашисти, у средини Крсто Зрнов Поповић, на транспаренту пише „Црногорски фашисти“, Фото: Историјски институт Луче

Фашизам помаља своју малу подлу главу, док незнавени Црногорци му кличу, не знајући коме и чему дижу споменике, који су постали мода у Црној Гори.

У мору суноврата историјских фалсификата, споменик Брозу, те споменик комитима у Никшићу који су да режимски циркус у Црној Гори буде потпун откривали комунисти, читамо да се на Цетињу спрема Комитски марш.

Напокон нешто што и можемо да разумијемо, а то је комитска доследност. Тај континуитет подаништва и слуганства фашистима, траје и данас.

Као што су комите 1922. са Бенитом Мусолинијем шетале на Рим, носећи транспарент „Црногорски фашисти“, тако сад на Цетињу, гдје су 1941. фашистички окупатори топло дочекани, комите имају свој марш.

Зеленашки војници, који су након Божићне побуне побјегли за Италију, били су стационирани у италијанском градићу Гаети, гдје су се војно организовали, потпомогнути владом Италије, а на челу штаба био је Крсто Зрнов. Е ти, црногорски војници, „родољуби“ прошетали су Римом, носећи транспарент „Црногорски фашисти“.

Цетиње, 12. јул 1941. године, Салутирање Дучеу и Хитлеру, фото: Историјски институт Луче

Марш црногорских фашиста је предводио нико други до Крсто Зрнов Поповић, узданица „нове“ Црне Горе, за коју је Мусолини појам, а краљ Александар окупатор. Онај исти краљ који је баш на том свом Цетињу, рођен, онај исти Александар крви Петровићке, колико и Карађорђевићке..

Ваља свакако истаћи у сусрет том комитском маршу, да су црногорски војници из Гаете учестовали у стварању фашизма у Италији. Наиме, Марш на Рим је трајао од 22. до 29. октобра и предводио га је Мусолини, који је након тога дошао на власт.

Можемо рећи да су преци данашњих црногорских комита, кумовали стварању фашизма, одговорни за почетак Другог свјетског рата, и када се куну у Петровиће, морају такође знати, да је доласком Мусолинија на власт, заведена диктатура, Николин зет, тадашњи краљ Италије Виторио Емануеле III постао пион, а на крају су он и краљица Јелена Петровић Савојска протјерани из земље.

Ми смо Срби данас окупатори у Црној Гори, и како рекоше духовни потомци „окупатора“ из 1918, а ови који су за себе недвосмислено написали да су фашисти, и који су шетали раме уз раме уз Мусолинија који је поред Адолфа Хитлера и Анта Павелића, највећа пошаст 20. вијека, они су ослободитељи од „српског јарма“ и њима се данас дижу споменици по Црној Гори.

Наиме, како наводе медији, „поводом 100 година од Божићног устанка, на Цетињу ће шестог јануара бити одржан Комитски марш. Марш ће, како је најавио организатор Маркан Марковић, почети у 11 часова и 30 минута, а планиран је и програм на Дворском тргу. Марш ће почети одмах након завршетка свечаног програма у организацији Владе Црне Горе. Марковић поручује да то неће бити обична шетња.

Свакако да неће бити обична шетња, биће то ода фашизму, конверитству, биће то својеврсно гажење духовности и традиције Црне Горе!

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!