Прочитај ми чланак

КОНТРАМИТИНГ – Стефановић: Немој да се као увек разбежите, мора 20.000 да вас шета

0

На ванредном састанку са члановима СНС у хали "Пинки" готово да није ни било речи о расписивању ванредних парламентарних избора (иако режимски медији то наводе као повод састанка), већ се цео скуп свео на организацију контрамитинга који је заказан 17. јануара, када ће Београд посетити председник Русије Владимир Путин.

Како „Србин инфо“ сазнаје, Вучић на тему избора члановима своје странке практично није ни говорио, већ је окупљенима наложио да некако окупе 20.000 људи који ће 17. јануара да прошетају од Теразија до Храма Светог Саве.

ФОТО: Твитер – СНС СРБИЈА (@sns_srbija)

Овај скуп, под маском организације добродошлице за Владимира Путина, практично ће бити контрамитинг грађанском протесту који ће дан раније бити организован у Београду, на дан убиства Оливера Ивановића.

План је да се окупљени чланови СНС из Београда прошетају од Теразија до Храма, где ће их већ чекати око 50.000 чланова СНС из унутрашњости (у припреми је велики број аутобуских полазака). Режимски медији су већ „пребројали“ окупљене, па су најавили бар 70.000 људи испред Храма Светог Саве, а вероватно ће у извештајима након Путинове посете Србији додатно увећати број присутних чланова.

– Немојте да се разбежите чим изађете из аутобуса као по обичају, већ обавезно да учествујете у шетњи од Теразија до Храма. Да бисмо били сигурни да ће бити тако, аутобуси ће вас довести баш до Теразија, јер бисте се разбежали ако се паркирају мало даље. Такође, морате испред Храма и да останете до краја говора!  – придиковао је Небојша Стефановић чланове своје странке.

С друге стране, обичним грађанима готово извесно неће бити дозвољено да се приближе Храму, с обзиром на то да су припадници полиције и претходни пут када је Путин долазио у Београд, одузимали заставе и обележја члановима покрета Двери, који нису ни дошли организовано већ су Путина желели да поздраве само поједини симпатизери.