Прочитај ми чланак

ЈАЊУШЕВИЋ (ДВЕРИ:) Зашто у пасошу моје деце не пише да имају српско држављанство?

0

Посланица Народне скупштине Србије и чланица Двери Марија Јањушевић сматра да се против проституције треба борити образовањем и запошљавањем, за истополне бракове у овом тренутку каже да крше Устав, док за ријалити програме назива „сликом и приликом владавине СНС-а“.

Да ли сте за легализацију проституције и зашто?

– Несрећним женама, које због различитих животних околности дођу у ситуацију да се на тај начин боре за живот треба помоћи не легализацијом, већ образовањем и запошљавањем, како би сачувале самопоштовање, достојанство и не би свој живот доводиле у опасност. Додуше, постоје и мушкарци који се баве овим послом, исто мслим и за њих.

Да ли сте за легализацију марихуане у медицинске сврхе?

– О легализацији било које супстанце не може да одлучује општа јавност, већ искључиво струка. Често и медији погрешним приступом допринесу општој еуфорији, паници, па чак и притиску на надлежне. Упркос накарадном владајућем режиму, верујем да одговорни у Министарству здравља још увек у довољној мери брину о грађанима и њиховом интересу.

Да ли сте за легализацију истополних бракова и зашто?

– Устав Србије каже да је брак заједница мушкарца и жене. Са друге стране, министарка без портфеља Славица Ђукић Дејановић представља брак као превазиђену инсититуцију, ни ја не спорим да постоје успешне ванбрачне заједнице. Сви имамо право на избор, а нико нема право да крши Устав. А свакако да би било добро питати све грађане Србије о томе, а не наметати решења агресивних и богатих лобија.

Да ли сте за враћање обавезног војног рока и зашто?

– Јака војска је свакој држави неопходна да би чувала мир, а не да би ратовала. Војници током обуке усвајају многе вештине корисне у свакодневном животу и уверена сам да обавезни војни рок има далеко више позитивних ефеката у односу на негативне.

Да ли сте за регистрацију средњег пола у званичним личним документима и зашто?

– Кад смо код личних докумената, заштитник грађана ми није одговорио зашто у пасошу моје деце не пише да имају српско држављанство, као код родитеља, већ држављанство Републике Србије. Коме смета префикс „српско“ у држави Србији, ако је то пракса и у западним државама, на које режим често воли да се угледа – франсуско, швајцарско, италијанско… ?

Што се конкретног питања тиче, ако кренемо тим неприродним путем одређивања полова, зашто се зауставити само на средњем полу? Имате пример Канаде, где је регистровано преко 30 различитих родова, а чак је и у Србији у званичне извештаје УНДП и УСАИД уведен и „интерсекс“ род, па је сада у употреби скраћеница ЛГБТ. Не видим у којем сегменту живота ће грађанима Србије, пре свега породицама које једва састављају крај с крајем, бити боље ако се бавимо овом темом. Залажем се да се држимо природе, од које се све више отуђујемо и здраворазумских решења.

Шта мислите о ријалити програму као ТВ жанру?

– Ријалити не може бити по мом мишљењу никакав ТВ жанр. То је слика и прилика владавине СНС-а, дакле пролазно. Програм намењен њиховим гласачима. То је лице СНС функционера, они злоупотребљавају и гледаоце и учеснике. Не би ме чудило да Вучић лично пише сценарио учесницима ријалитија. Верујем да се ни СНС гласачу није допало скрнављење заставе Републике Србије од стране полуголе жене, која је по њој газила.

Не разумем и не подржавам да неко сам себе понижава, а уједно и све грађане Србије. Феномен ријалитија решавала бих понудом квалитетних садржаја и опорезивањем емитера. Верујем да ће доћи време када ће Жељко Митровић морати да плати сав порез који дугује грађанима Србије и да одговара за злоупотребу националне фреквенције. И он и Вучић који му то омгућава. РЕМ и Министарство културе такође сносе велику одговорност што нико није кажњен за порно садржаје који се у ријалитију емитују и који су на овај начин доступни и деци.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!