Прочитај ми чланак

БОЖИЋ У ЦРКВЕНОЈ НАРОДНОЈ КУХИЊИ: Нисте сами!

0

И ове године на Божић, 7. јануара 2019. године, од раног јутра било је врло живо у Верском добротворном старатељству у Француској 31.

Дан је био прави зимски, хладан и волонтери су пекли мекике и кували чај да би се пре поделе божићних пакета с печеницом, прилозима и колачима окрепили корисници Црквене народне кухиње за које се већ традиционално за Божић и Васкрс припрема празнична трпеза. 

Права радост великог празника рођења Сина Божјег, нашег Спаситеља, може се осетити само ако се макар и скромном пажњом подели са потребитима „малом Христовом браћом“, само ако се са њима размени радосни поздрав Христос се роди – Ваистину се роди!

Празнична трпеза је припремљена захваљујући донаторима, посебно хуманитарној организацији „Our Serbs – Наши Срби“ из Чикага и њеној председници госпођи Кети Фенслоу која је обезбедила значајна средства и као увек Колу српских сестара из Београда и председници госпођи Мили Викторовић и породици која се бави производњом колача из Борче и сваки пут се свесредно потруди и обезбеди колаче.

Око двадесет волонтера је на Бадњи дан сложно и вредно спаковало две хиљаде божићних „ланч пакета“ тако да је све било спремно за Божићно јутро. Доласком на Божић у Црквену кухињу и ангажовањем у подели божићних пакета потребитима госпођа Кети Фенслоу са сарадницима и госпођа Мила Викторовић су обрадовале запослене у ВДС-у и волонтере и показале колико и њима значи ова празнична трпеза. Као и прошле године госпођа Кети Фенслоу је учествовала у подели мекика окупљеним корисницима Црквене кухиње и окрепила се у предаху „шумадијским чајем.“

Око подне када је било време ручку секретар Верског добротворног старатељства јереј Владимир Марковић и ђакон Бранислав Јоцић су заједно са госпођом Кети и њеним сарадницама и госпођом Милом поделили божићне „ланч пакете“ потребитима.

У исто време око подне су они подељени на пунктовима Црквене народне кухиње при храмовима Срба Светитеља на Карабурми, Светог Ђорђа на Бежанији, Светог Вазнесења Господњег у Жаркову и Светог великомученика Лазара на Звездари.

Заједнички труд свих који су учествовали у постављању божићне трпезе за потребите у славу Божју је вид скромне пажње Српске Православне Цркве према њима који показује да „Нису сами“ као што су написали на једном плакату приликом посете Црквеној народниј кухињи ученици ОШ „Бановић Страхиња“ који похађају веронауку.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!