Прочитај ми чланак

УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: У Србији јак мраз, ледена киша, температуре од -18 степени

0

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да ће ноћас и сутра на подручју Србије бити умерен и јак мраз, од -18 до -8 C, а да се сутра од поподнева и у среду на северу и западу Србије очекује локална појава кише која ће се ледити на тлу.

У среду и четвртак, 9. и 10. јануара, на југозападу, југу и југоистоку Србије очекује се обилан снег и значајно повећање висине снежног покривача.

У Србији ће сутра ујутро бити претежно ведро и веома хладно уз умерен и јак мраз. У току дана са северозапада постепено наоблачење са слабим снегом.

Услед пораста температуре на северу и западу Србије, снег ће местимично прећи у кишу, која ће се локално ледити на тлу. На истоку и југоистоку већи део дана суво.

Ветар ће бити слаб и умерен, у скретању на јузни и југозападни, на југу Баната и у планинским пределима краткотрајно јак. Најнижа температура од -18 до -8 Ц, а највиша од -5 до 3 Ц.

У Београду ће сутра ујутру бити претежно ведро и веома хладно са умереним и јаким мразем. У току дана постепено наоблачење, после подне повремено са слабим снегом, који ће увече и у току ноћи уз пораст температуре преци у суснежицу и кишу, локално уз поледицу.

Ветар слаб и умерен, јужни. Најнижа температура око -8 Ц, на периферији града и до -15 Ц, а највиша око 1 Ц. Изгледи времена у Србији за седам дана – до 15. јануара:

Претежно облачно и хладно, повремено са снегом. Обилније падавине очекују се у среду и четвртак, 09. и 10. јануара на југозападу, југу и југоистоку Србије, уз значајно повећање висине снежног покривача. Мешовите падавине, киша и снег, уз локалну појаву поледице могуће су на северу Србије у среду ујутро и пре подне, а за дане викенда и почетком наредне седмице, од 12. до 15. јануара, понегде и у осталим крајевима низим од 500 метара.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!