СРБИН „ФЕРАРИЈЕМ“ возао бадњак у Швајцарској

21

Одлазак по бадњак у шуму је стари српски обичај који се и данас радо примењује, али начин на који је то учинио један Прокупчанин који живи и ради у Швајцарској, изазвао је доста пажње на друштвеним мрежама.

Љубиша Маруновић (53) родом из Прокупља, који је настањен у мирном швајцарском граду Мисију, постао је права атракција након што се на друштвеним мрежама појавио видео-снимак у којем се види како у луксузном „ферарију“ превози бадњак од шуме до куће.

У ексклузивном разговору за „Блиц“, он је открио да је на идеју дошао након што је видео комшије како у својим аутомобилима доносе јелке за католички Божић.

– Видео сам како они стављају јелке у своје аутомобиле за католички Божић и решио сам да ове године и ја одем по бадњак „фераријем“. Пре њега сам такође возио луксузне аутомобиле, али никада раније нисам радио овако нешто – рекао је Љубиша, иначе власник радње „Тефани Пнеус“ која се бави продајом фелни и пнеуматика за скупе четвороточкаше.

– Наравно, пре него што сам ставио дрво у аутомобил, све смо лепо заштитили да не дође до оштећења. Када је видео постао виралан на мрежама, почели су да ми се јављају родбина и пријатељи, све их је интересовало да ли сам ставио нешто на седиште, изгледа да су бринули више од мене шта ће бити са аутомобилом – каже Љубиша кроз смех, додајући да води рачуна о томе да Божић увек прослави традиционално, као и сваки просечни Србин, као и да му је друштво током вожње правила његова ћерка Ања.

Оно што нас је највише занимало, јесте како су реаговале комшије Швајцарци, тачније, да ли им је било чудно што на тај начин доноси бадњак у свој дом.

– Када су ме видели, било им је на први поглед чудно, али сам им после објаснио да је за нас бадњак исто што и њима јелка. После им је цела та прича постала симпатична – рекао је Љубиша, додајући да је недуго пошто је снимак постао виралан на друштвеним мрежама и кад се још није знао идентитет возача, добио доста порука од пријатеља у којима су га питали да ли је то он „фераријем“ ишао у шуму.

Иако је испод његове објаве на Фејсбуку било доста коментра да можда бадњаку није место у тако лускузном аутомобилу, Љубиша је свима одговарао са осмехом, наводећи да се не каје што је то учинио.

Ипак, 28 година тешког рада и поштеног рада у Швајцарској дају за право да човек прослави Божић онако како он то хоће, па чак и ако је у то укључен одлазак у шуму са „црвеним биком“ и стављање масивних храстових грана на његов кров.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!