Прочитај ми чланак

МИНИСТРИ, ПОЛИТИЧАРИ И СТРАНКЕ честитали свима који славе Бадње вече и Божић

0

Они су Божић честитали верницима, патријарху српском господину Иринеју, епископима и свештенству Српске православне цркве

Поводом божићних празника данас су министри, политички представници и политичке странке упутили честитке свештенству Српске православне цркве и грађанима Србије који по јулијанском календару славе Божић.

Фото: БЛИЦ/РAС Србија

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић честитала је верницима, патријарху српском господину Иринеју, епископима и свештенству Српске православне цркве Бадњи дан и предстојећи Божић пожелевши им добро здравље, мир и благостање.

– Ваша светости, поштоване грађанке и грађани, упућујем вам срдачне честитке поводом једног од највећих хришћанских празника – дана Христовог рођења. Нека нам овај свети дан донесе мир и благостање, добро здравље и радост. У жељи да изазовно време које је пред нама поднесемо достојанствено, негујући заједницу љубави и међусобног поштовања, поступајући по хришћанским вредностима мирења и праштања, јер једино тако можемо живети као људи, поздрављам вас најлепшим речима: Мир Божији, Христос се роди! – изјавила је Михајловић.

Министар одбране Александар Вулин је свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије, Његовој светости патријарху српском господину Иринеју, свештенству, монаштву и свима који празник Христовог рођења обележавају по јулијанском календару упутио најсрдачније честитке.

– Нека вам радост рођења Богомладенца Христа подари духовну снагу и добру вољу да убудуће храбро, сложно и успешно извршавате поверене вам задатке. Са жељом да празничне дане проведете у миру, слози и љубави са својим најближима, поздрављам вас радосним поздравом: Мир божји – Христос се роди!“, навео је Вулин у честитики.

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић честитао је свим грађанима православне вере који највећи хришћански празник славе по јулијанском календару.

– У здрављу, миру и уз своје најближе прославите Бадњи дан и Божић. Нека нас најрадоснији хришћански празник подсети на важност радовања, љубави, разумевања и даривања и да са новом надом наставимо даље – навео је Ружић у божићној честитки.

Потпредседник косовске владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић свим православним верницима упутио је божићну честитку поводом тог најрадоснијег хришћанског празника.

– Нека овај празник мира, наде и љубави дарованих нам кроз рођење Христа буду основна покретачка и стваралачка снага у нашем животу. Божић нас подсећа на оне који су нам најближи, најмилији и зато је порука разумевања и солидарности коју овај празник носи у себи данас важнија него икад за све који живе на Косову – навео је Јевтић у честитки.

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта упутио је честитке Његовој Светости патријарху Иринеју, владикама, свештенству, монаштву и свим грађанима Републике Србије и Републике Српске који најрадоснији хришћански празник рођења Христа славе по јулијанском календару.

Линта посебно жели срећан Бадњи дан и срећан Божић протераним Србима, као и свим Србима који живе у државама насталим на подручју бивше Југославије, у европским земљама, САД, Канади, Аустралији, Новом Зеланду и другим местима широм свијета са жељом да дане Божића проведу у миру, здрављу, радости и међусобном уважавању.

Председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма честитао је грађанима Јагодине и Србије Бадњи дан и Божић, са жељом да буду окружени људима које воле.

Марковић, у честитки истиче, да грађани за најрадоснији хришћански празник поделе са најближима радост, да буду здрави, весели и сложни.

Честитку поводом божићних празника упутила је свим грађанима православне вероисповести и СНС Врање уз поруку да празничне дане прославе у миру, љубави и благостању у кругу својих породица.

– Нека нас празник Христовог рођења надахне да поштујемо традицију и негујемо вредности заједништва, слоге и међусобног поштовања, уз искрену жељу да градимо болку будућност за све грађане – наводи се у честитки СНС Врање.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!