ЦРНА ПРИЧА: Ево како ће изгледати пропаст Хрватске

0

Хрват са колеџа Принстона описао је у свом новом тексту како ће изгледати крајња пропаст Хрватске.

Др Дејан Ковач докторирао је на престижном америчком институту ЦЕРГЕ а на Универзитету Принстон завршио је постдипломске. Члан је American Economic Associationa и Royal Economic Society – Велика Британија.

Ради на великом броју међународних пројеката, а посебно је усмерен на анализе микро и макро економских политика у земљама у транзицији и постконфликтним подручјима. Повремено пише колумне с економском тематиком за Index.

У новом тексту за тај портал, Ковач је предвидео како би Хрватска могла да изгледа већ 2025. ако хитно не спроведе врло озбиљне реформе. Наравно, пописао је кључне реформе које би Хрватска требало да спрведе ако не жели да доживи потпуну пропаст.

Црна СФ прича др. Ковача:

„У једном алтернативном свемиру у не тако далекој будућности. Моје име је Хрвоје Хрватина и ово је моја прича. Велики сам Хрват и стварно сам веровао у пројекат Хрватске ’91., као и сви ми. А шта је могло да крене по злу? Добили смо прекрасну земљу, с прекрасним морем и природним богатствима на којима би нам свака земља позавидела. Требало је само знати „живети“.

Прошло је неколико деценија од наше независности и суверености, а Хрватске више нема. Географски смо још ту, али од банкрота ствари нису исте. Све се дословно променило преко ноћи. Уследила је глобална рецесија. Једног дана, због системског спровођења лоших политика, нашли смо се у немилости наших кредитора који су одлучили да ставе кључ у браву. Све је отишло на добош како би се вратили кредити. Агрокор је био само прва у низу палих великих фирми пре банкрота, сви велики су уследили убрзо. Наше фирме, које странци нису препродали, затворили су и пребацили производње у земље где им је трошак рада нижи.

У процесу “реструктурирања” уследили су масовни откази. Политички подобници који су мислили да ће бити мирни до пензије ако потпишу за ХДЗ или СДП и добију посао у државном сектору, гадно су се преварили. Страни конзултанти које су запослили наши кредитори продали су већину јавних фирми и поделили отказе чак и највећим политичким ухлебима. Ко би рекао да ће ми смеће на загребачком Трњу одвозити фирма из Лондона?

Након отказа уследили су масовни протести, али, јасно, без учинка јер посла једноставно нема. Они који се нису одселили до тада, одселили су се у новом таласу пут Ирске и Немачке. Хрватска броји мање од 3 милиона становника…, пише он у свом тексту за Индекс.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!

52 коментара “ЦРНА ПРИЧА: Ево како ће изгледати пропаст Хрватске

 1. pera50 каже:

  Dobiće taj Kovač šut kartu brzo. o zabranjenim temama se ne piše.

 2. Malva Rosa каже:

  У мање допуне и измене имена и субјеката иста прича важи и за нас. Ипак смо ми браћа по матери…

 3. Simerijanac каже:

  Ја сам рођен међу њима и живјео са њима све до одласка у ЈНА на Видовдан 1990. године. Више се нисам враћао, али малтене знам како дишу и како су дисали још у вријеме комунизма и СФРЈ. Увијек су тежили :

  1. Хрватској без Срба
  2. Хрватској са западом

  Добили су и једно и друго, и ево, остварење снова им се претвара у пропаст.
  Према њиховом статистичару Анту Ковачевићу, (од уласка у ЕУ) , значи прије 5 и по година званично их се трајно иселило 460 ооо, мада је стваран број далеко већи.
  Кад се узму и протјерани Срби из свих дијелова АВНОЈ- евске Хрватске ( преко 600 ооо) долазимо до цифре испод 3 милиона људи који живе тамо, а тендеција егзодуса се наставља.

  По попису из 1991. год. тада још увијек СР Хрватска је бројала 4.63 мил. ст.

  1. F-22 Raptor dizel 1.6 каже:

   Da,i još kad se doda činjenica da imaju belu kugu od ’91.do sada, i o tome imaju 2 oprečna podatka – da je ukupno izumrlo 250.000 odnosno 500.000 (državna uprava govori 250.000, ali oni su naravno zainteresovani da umanje broj, dok nezavisnio stručnjaci govore o 0,5 mil.), cifra pada ispod 3 mil.,ja računam na oko 2,7 mil.trenutno.

   Na popisu se hrvatima ’91.izjasnilo 3,7 mil., to znači da ih je sada ostalo oko 2,3 mil.samo.
   T.Jurić kaže da imaju još samo 0,5 mil.emigrantskog kapaciteta, to su mladi i mlađi, i to će da izađe za recimo 2-3 godine. Nakon toga ostaju starci. Ali tu je i bankrot jer drastično smanjenje stanovništva znači pad poreznih prihoda i bankrot. Bankrot KROmanjonije ne neminovan, a tek tada će krenuti egzodus,pa i staraca koji će odlaziti deci u inostranstvo.

 4. Vasa Svircevic каже:

  Ово исто чека и Србију ако се не окренемо Русима

  1. F-22 Raptor dizel 1.6 каже:

   Samo kad bi to mogli, ali ne mogu; Srbiji je zacrtana druga varijanta jer nema Nemačka toliko radnih mesta da zaposli 8-9 mil.Srba iz Srbije i R.Srpske. Lažu i za 1 mil.slobodnih r.mesta, evo već upadaju u recesiju,jučer vest!
   Njima je cilj da nas pocepaju i pripoje te delove na više država koje su oko nas gde ćemo postati manjinci bez statusa manjina uz EU blagoslov za nasilnu asimilaciju bez zaštite naših ljudskih prava. To se vidi sada u KROmanjioniji,Bondstil „državici“, Janezlandu ili Austriji gde nemamo status manjine a EU ne reaguje na nasilje.
   Zato je Rusija jedini pravi put sa sve Srbe.

 5. F-22 Raptor dizel 1.6 каже:

  Da,
  ali ovo uopšte nije SF, ovo je TRENUTNO stranje. KROmanjonija već sada
  ima manje od 3 mil.stanovnika. Naravno, svako tamo zna da ih službena
  statistika laže kad drže br.stanovnika od 4,26 mil., navodno popisanih
  2011.Neki demografi još te 2011. godine govorili su da je realnost oko
  3,7 mil.te da je popis lažiran iz političke potrebe da se ne razotkrije
  propast RH projekta!

  A sada nakon ove ogromne emigracije, kako smo
  juče čitali,od 2016.i veće od 300.000 (to može da bude i 400.000, možda
  i 500.000), 17.000 demografskog minusa svake godine od ’91., to je još
  0,5 mil.do sada, KOLIKO IH JE??? 2,7 mil.!!!

  Isto tako, kreditori su odavno, još 2010.zavrnuli slavine za nove kredite,
  sada se odobravaju Kromanjoniji samo refinansirajući krediti da ne
  bankrotira kako se Srbi ne bi time dodatno informisali dodatnim dokazom
  da EU nudi samo bankrot i bedu i zamenili put bez alternative u Put sa
  ruskom alternativom!

Коментари су затворени.