Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ Ја се не играм медијима, нити преко медија измишљам празне приче…

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се Албанци упорно покушавају Србији да припишу убиство Оливера Ивановића.

Он је рекао да се томе радују у Београду политичари бившег режима, „лешинари из прошлости“, који би њега да прогласе злочинцем, а сопствену државу да жртвују само зарад тога да би се дочепали власти.

Он је, поводом навода косовских медија у вези проширења истраге на пет особа из Србије, казао да је међу Албанцима у Приштини завладала велика нервоза после његове изјаве да смо на корак или два да можемо да саопштимо име убице и извршиоца убиства Ивановића.

„Они знају да се за разлику од њих не играм са медијима, нити преко медија измишљам празне приче, већ да иза стога стоји сазнање шта се догодило. Врхунац те нервозе је објављивање ових наводних информација, око којих неки наводе да стоји Пацоли или Весељи. Садржај тога што су сада написали имали смо четири или пет дана после убиства, на интересантан начин“, објаснио је он.

Вучић је најавио да ће сачекати да наше службе, надлежни органи поднесу извештај до чега су стигле.

„Наредне недеље ћу се, онда, укључити у коментарисење тих чињеница. Не бих да кажем да је све неистина, Истина је да неко ожењен женом тог имена, али какве везе има та истина са убиством? То, међутим, некима није важно. Не секирају се они, већ само пуштају још један балон и покушавају да заташкају. Ускоро ћете чути шта раде и зашто. Има ту криминалаца, и оних који нису, чије помињање је намерно избегнуто, као и случајних и намерних грешака“, рекао је пооводом приштинских спинова.

С тим у вези је указао да су неки српски медији и политичари једва дочекали такву информацију о умешаности људи из Србије.

„Хоћу да поставим питање грађанима Србије. Пошто сам видео грозничаво одушевљење јуче око информације које је објавио један приштински медији, а које је демантовало тужилаштво, па је некима тешко пало да објаве тај деманти, да ли разумете о чему је овде реч? Албанци покушавају да оптуже српску државу све време за убиство Ивановића. Многи у Србији то исто покушавају. Јесте ли ви чисти, је л“ мислите сви ви који то мисле у политичком животу, или било ком другом, да ће држава да стоји иза убиства? Ко тако мисли није нормалан или је болесатн од мржње“, нагласио је он.

Вучић је рекао да поједини политичари то раде јер желе пошто пото на власт, па су спремни и своју државу да оптужују за најгнусније злочине, да иду на руку Албанцима и потенцијалним убицама, да руше Србију, и тиме оправдају и увођење такси и свега другог.

„Дајте доказе, немојте да причате бајке о вођењу кампање. Ако мене убију, треба ли сви који су водили кампању против мене да буду окривљени? Колико би то људи требало да буде окривљено, миллион?“, запитао је Вучић и додао:

„Одакле та патолошка потреба да се нанесе зло сопственој држави?“.

Вучић је указао да такви раде све како би га срушили, јер не могу да кажу да смо имали веће плате, пензије у њихово време, да су уложили у здравствене центре, у музеје.

„Шта ћете да кажете у којој сфери је било боље? Када казем градићемо стадионе, онда кажете да сам Пиноче, а Пиноче је оптуживан да је убио или склонио на хиљаде људи. Јел се то догорило у Србији? Наравно да није. Што јаче можеш ти удри, И лаж може да прође. Што више неко лаже од тих политичара из бившег режима, то раде само да би се дочепали власти, да би били још богатији, да уместо 500 милиона скупе милијарду у својим фирмама. Ништа друго није циљ, никакве идеје немају“, поручио је он.

Вучић је рекао да га нападају што је Зиђин преузео РТБ Бор, иако смо у време бившег режима имали губитке од 1,3 милиајрде динара.

Каже и да Железара у Смедереву сада поризводи годишње преко милион тона, као и да би ове године могла да производе и 1,5 милиона ако нас ЕУ не спречи у томе, док хе у њихово време имала губитке од 12 милиона евра месечно.

Истакао је да је сада минималац повећан за чак 43 одсто у односу на време бивше власти, а просечна плата са око 320 евра на 445 евра, као и да ће ове године били око 460 или 465 евра.

Навео је да имамо суфицит у буџету и смањење незапослености са 26 на 11,3 одсто.

„Ја сам крив што је плата 460 евра, видећемо крајем марта, ако је била 424 у октобру, 445 у децембру…? Очекујем са повећањем од девет одсто за минималац пре свега у приватном сектору, плус 9,2 одсто за јавни сектор, кад додате на ове цифре доћи ћете до броја о којем говорим“, додао је он.

Вучић истиче да је дао све од себе да се направи велики напредак, али да свако има право да га пита зашто је 460 евра не 500 евра.

„Али, смешно је кад ми то каже Шошкић за чије време је динар, кад је дошао био 75 у односу на евро, а 117 кад је одлазио. И данас, шест година касније, је исто. Толико о свим стручњацима који нам соле памет“, приметио је.

То, истиче Вучић, показује огромну разлику и људи то одлично разумеју.

„Не можете сваки дан да одговарате на сваку лаж, али ја сам оран за политичку борбу и спреман да се супротставим лешинарима из прошлости, спреман да се борим и да их побеђујем“, поручио је Вучић.

Рекао је да су ти подаци огромна разлика и да неће да пристане ни на какву врсту компримиса са тим политицарима, који би да нас врате у време тајкунизације и уништења Србије.

„Спреман сам на сваку врсту политичког компромиса са грађанима везано за будуцност земље, али не са политичким преванарнтима који су земљу розорили. Нема канабета, тајне трговине, код мене су принципи јасн и- или ће Србија да настави да се мења у позитивном смеру као протекле пет године или нека људи изаберу повратак у прошлост, тајкунизацију, уништавање Србије. Ако ћете да кажете да је у Нишу било боље пре отварања фабрика, улагања у Клинички центар и друге нема проблема гласајте за то“, поручио је он.

Вучић је рекао да не тражи њихови милост, да неће компромисе са најгорима у земљи, али хоће са народом.

„Политичке представнике као што су Ðилас или Јеремић никада нећу да слушам. Они су довољно земљу разорили, превише ресурса изгубили. Компромисе могу да правим само по питању будућности земље, а не прошлости“, подвукао је он.