Прочитај ми чланак

ОТКРИВЕНО ПРАВО ПОРЕКЛО СРБА? Ево која два народа су нама генетски сличана!

0

Показало се да истина није црно-бела већ шарена, али ипак ближа аутохтоној школи о пореклу народа југоисточне Европе.

Развој генетике је у последњој деценији сасвим променио гледиште на историју народа Европе, при чему су многи били веома изненађени са њеним налазима.

Mapa, Foto: Printscreen

Та изненађења су толико велика да више не могу да се игноришу, па је дошло време да се пишу нови уџбеници, не само историје већ и праисторије Европе.

Публициста Јован Д. Марјановић је у књизи „Генетика Старе и Нове Европе: Порекло народа југоисточне Европе“ успео да склопи мозаик о пореклу свих народа југоисточне Европе и реши сукоб аутохтоне и досељеничке школе о питању порекла српског народа.

Показало се да истина није црно-бела већ шарена, али ипак ближа аутохтоној школи о пореклу народа југоисточне Европе.

Генетика је доказала генетску сличност свих народа на Балкану. Да је на том простору било масовног досељавања Словена, Бугара и Мађара тада генетска сличност народа југоисточне Европе не би била могућа.

Аутор је посебно обрадио проблем са индоевропским народима и њиховим пореклом. Генетика је открила да северни народи у Индији имају исту главну хаплогрупу као Словени и Персијанци. Тиме су Словени постали веза између Европе и Индије, а не Германи, како се раније мислило.

Како Марјановић тврди, најсроднији народ Србима су Хрвати и Румуни! То потврђују генетичке анализе, и истовремено указују на то да сва три народа воде порекло од Дачана, који су на Балканском полуострву живели у античко доба.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!