Прочитај ми чланак

ХАОС НА ПРВОЈ: Жестока расправа о правима ЛГБТ; Да ли је већина угрожeна?

0

Данијела и Никол венчале су се 1. јануара, пет минута након поноћи, јер су од ове године у Аустрији омогућене истополне брачне заједнице.

У Немачкој је на снагу ступио закон који је омогућио да службеним документима изаберу трећу опцију ако се не уклапају ни у мушки, ни у женски пол.

(Фото: Јутјуб)

Где је Србија у односу на Запад када су права ЛГБТ особа у питању? О томе су за Прву телевизију говорили геј активиста Борис Милићевић и Драгослав Бокан, редитељ и председник Европског института за националну стратегију. 

“Сигуран сам да ће држава Србија да регулише браком истоплоне заједнице. Како ће се то звати, која ће законом да буду предвиђена права. Што се тиче грађанског законика нисам очекивао никаква права за ЛГБТ заједницу. Пре свега видим ту неспремност ЛГБТ заједнице да се озбиљније позабави проблемима. Што се тиче трансродних особа ту је највећи проблем проблем докумената и то је проблем који се решава. Што се тиче истоплоних заједница очекујем то пре уласка у ЕУ“, навео је Милићевић. 

“А шта ћемо са правима већинских заједница?“, пита се Бокан, који додаје да су прво национална, верска, социјална права нашег народа озбиљно угрожена. 

Током расправе избила је жестока свађа између гостију у студију са мноштвом увреда. Бокан је упитао присутне шта треба радити са некрофилском или педофилском заједницом, ако се ЛГБТ заједници дају толика права.

Погледајте:

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!