Прочитај ми чланак

НОВАК ПРЕОКРЕТОМ ДО ПОЛУФИНАЛА У ДОХИ! Ђоковић победио Базилашвилија

0

Први тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале АТП у Дохи пошто је у четвртфиналу након преокрета савлдао Грузијца Николоза Базишвилија 4:6, 6:3, 6:4

Био је ово сличан дуел као против Мађара Мартина Фучовича, поново Ђоковић није био на нивоу у првом сету дозволивши противнику да му узме брејк и направи му заостатак до краја меча.

Међутим, у наредна два сета је дошло све на наплату. Новак је на старту другог сета узео брејк и стигао до високих 2:0, које је одржавао до крај и поравнао резултат.

У одлучујућем сету, у коме је виђено и највише брејкова, Новак се поново боље снашао. Узео је брејк на старту меча, затим олако дозволио да му Базишвили врати истом мером, али је до краја меча успео да узме још један и лагано приведе дуел крају.

Новак ће у полуфиналу играти против Шпанца Алберта Баутисте-Агута, који је нешто раније савладао Стена Вавринку са 2:0.

Крај

Новак осваја одлучујући гем и слави са 4:6, 6:3, 6:4. Ђоковић је везао два аса и један сервис винер и дошао до освајања сета који га је одвео у полуфинале.

Базилашвили узима гем и смањује на 5:4. Новак је повео са 15:0, али је био далеко од тога да дође у позицију да узме нови брејк!

Базилашвили смањује на 4:3. У одсутном тренутку Грузијац је имао два добра сервиса и није дозволио да Ђоковић узме трећи брејк у овом сету. У наредном Новак не греши и повећава предност на 5:3.

Новак потврђује брејк, иако је Базилашвили био близу да стигне до брејк шансе. Водио је 30:15, али је имао две везане грешке и дозволио Новаку да дође до 4:2 и приближи се на два корака од победе.

БРЕЈК! Трећи брејк у четири гема! Много грешака на обе стране, али у овом гему оне су ишле у Ђоковићеву корист, а он сада долази до предности од 3:2. Новак је водио са 30:0, Грузијац изједначио на 30:30, али је Новак наставио у добром ритму и стигао до гема на сервис ривала.

Новак прекида серију Безилашвилија и стиже до 2:2.

БРЕЈК! Безилашвили враћа брејк и поравнава резултат на 1:1. Неочекивано, Грузијац је са нулом стигао до гема на Новаков сервис. Већ у наредом Безилашвили потврђује брејк и води са 2:1.

БРЕЈК! Новак стиже до раног брејка и води са 1:0 у одлучујућем сету. Опет је сет протекао у дугачкој размени удараца у којој се Ђоковић боље снашао.

II сет

ГЕМ-СЕТ! Новак осваја гем и стиже до освајања сета 6:3 и изједначења на 1:1. Неочекивано тешко је текао завршни гем за Ђоковића, који је дозволио брејк шансу ривалу, али је услед дугачке размене удараца успео да примора Грузијаца на грешку и спасе гем.

Гем за Безилашвилија. Новак је стигао до вођства од 15:0, али је Грузијац освојио четири узастопна поена и смањио предност на 5:3. Новак у наредном гему сервира за освајање сета.

Добар гем за Базилашвилија. Неколико разноврсних удараца међу којима и један скраћени учинили су да Грузијац лагано дође до 4:2. У истом ритму Ђоковић то чини на свој сервис и долази до 5:2, па ће у наредном имати прилику да брејком дође до изједначења у сетовима.

Новак повећава предност на 4:1. Губио је Новак у овом гему са 30:15, али је успео да се консолидује и спречи било какво изненађење и шансу за брејк Грузијца.

Мучио се Новак на свој сервис, спасао је брејк лопту за Грузијца и са два везана поена стигао до убедљивих 3:0. Базилашвили узвраћа у наредном и сманује на 3:1, али Новак у овом сету држи све у својим рукама.

БРЕЈК! Новак стиже до првог брејка после дупле сервис грешке Безилашвилија и води са 2:0.

Новак одлично стартује у другом сету и стиже до брзог вођства од 1:0.

I сет

ГЕМ-СЕТ! Грузијац користи другу од три сет лопте и стиже до првог сета, који осваја резулатом 6:4.

Рустински гем Ђоковића који смањује на 5:4. У наредном гему тражи брејк за опстанак у сету.

Ђоковић је испустио брејк шансу и није исористио да казни неке промашене ударце Базилашвилија. Грузијац се консолидовао и са неколико бољих удараца стиже до 5:3.

БРЕЈК! Новак се коначно мало тргао у овом гему и одмах вратио брејк! Грузијац је чешће грешио него иначе, а након пропуштене прве брејк шансе, Новак је на неизнуђену грешку ривала стигао до 4:2. Већ у наредном гему Новак потврђује брејк и смањује предност Базилашвилија на 4:3.

БРЕЈК! Поново се Новак мучио на свој сервис, а Грузијац храбро погађао са основне линије. На крају га је толико исцрпео да га је принудио да му последњи ударац заврши на мрежи. Базилашвили води са 4:1.

Базилашвили је сигурном игром стигао до 3:1. Поново је имао одличан први сервис и дозволио Новаку само један поен.

Још један тежак гем за Новака, али га срећом осваја и смањује предност Грузијца на 2:1. Базаилашвили је био надомак новог брејка, али је Ђоковић успео да избегне нову непријатност и освоји први гем на мечу.

БРЕЈК! Трапав почетак Ђоковића, сервис га уопште не слуша и Базилашвили је направио брејк, повео са 1:0. Грузијац је потврдио брејк, иако је Новак запретио када је дошао до 40:40. Базилашвили води 2:0.

– Играчи су на терену, загревају се, ускоро ће почети меч.

– Касни почетак дуела Ђоковић – Базилашвили зато што су Агут и Вавринка играли дуже него што се очекивало.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!