Прочитај ми чланак

“НИЈЕ ЗАСЛУЖИО ТАКАВ ОДЛАЗАК” Цеца Бојковић потресно о дивном Марку Николићу

0

Страшно ми је тешко. Не могу вам описати колико ми је жао што се толико мучио. Он је био диван човек и није заслужио овакав одлазак – сетним гласом каже глумица Светлана Цеца Бојковић.

YouTube

– Од летос га нисам видела. Тада је још увек било све у реду… Он је био толико диван човек… Нисмо се видели и чули, али су ми рекли да се извукао из те болести. Био је пун наде да ће све то победити, а нажалост се десило супротно – у неверици прича Светлана.

– Био је толико свестран. Он је имао широк круг интересовања, њега није занимала само глума. Човек је са њим могао о свему, о разним темама да прича. Био је радознао и отвореног ума. Био је и поуздан пријатељ, прави – присећа се Светана тренутака проведених са Марком.

– Увек је био насмејан и волео да се шали. Ако бих ја нешто изјавила духовито, он би се само наставио на то. Увек смо се шалили на сниманима. Било је дивно радити са њим.

Марко Николић је рођен у Краљеву 20. октобра 1946. године. Глуму је дипломирао на Академији за позориште, филм, радио и телевизију у Београду. Био је члан Народног позоришта од 1970. године. Играо је у позоришту, филму и на телевизији.

Од 1963. до 2018. године глумио је у преко 80 остварења, што телевизијских, што филмских, што позоришних, а уживао је велики углед међу колегама.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!