Прочитај ми чланак

НОВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ: Убијен Милош Остојић, три метка пред …

0

Милош Остојић (30) из Источног Сарајева, син власника пекаре и пицерије ”Златно зрно”, убијен је у сачекуши испред клуба ”Спарта” у Лукавици.

Злочин се догодио у уторак око 23 часа у Карађорђевој улици. Како сазнајемо у полицији Остојић се, у друштву пријатеља, џипом довезао до клуба ”Спарта”, чији је власник. Убица га је чекао у заседи и када је Остојић изашао из возила према њему је из непосредне близине испалио више појединачних хитаца из аутоматске пушке. Са тешким повредама рањени младић превезен је у болницу ”Србија”, где је убрзо подлегао. Незванично сазнајемо да је погођен с три метка.

Thinkstock

После злочина убица је побегао аутомобилом ”голф” који је пронађен запаљен у насељу Иванићи, а у њему је откривена и пушка из које је највероватније пуцано. Истрагом је утврђено да је реч о украденом ауотомобилу, те да је убица имао помогача, односно возача који га је чекао у возилу.

Мирна Миљановић, портпарол МУП РС, каже да је истрагу у овом случају преузела Управа за организовани и тешки криминалитет МУП РС и Републичко јавно тужилаштво, те да се на случају интезивно ради.

– Предузимају се оперативне и истражне мере и радње на расветљавању свих околности и утврђивању идентитета лица које је извршило тешко убиство М. О. – рекла је Миљановић.

У време злочина клуб је био препун гостију, па је током дана испитан и велики број сведока. Више лица је приведено ради провере алибија, али нико још нема статус осумњиченог. По дојави убиства полиција је блокирала све прилазе клубу све док јуче после подне није окончан увиђај.

Извор близак истрази каже да је специфично то што је на Остојића пуцано испред клуба, у којем се у том тренутку налазио велики број људи на репризи Нове године.

– Убиство је извршено на веома професионалан начин и то испред препуног клуба. Остојић се слободно кретао, тако да је убица могао било где да га сачека, али је очигледно то намерно урадио испред клуба. Пуцајући пред толиким људима очигледно је желео да пошаље некакву поруку – каже извор близак истрази.

Мотив убиства за сада није познат и на томе се интезивно ради. Иначе, Остојићева породица је веома имућна. Власници су више фирми, познате пекаре ”Златно зрно”, те истоимене пицерије и палачинкарнице, као и клуба ”Спарта”, које имају више од 100 запослених. Милош у граду важи за вредног и доброг момка. Није био проблематичан, нема криминалну прошлост, нити је икада био у сукобу са законом. Житељи Лукавице о њему имају само речи хвале.

ПРЕТЊЕ

У МУП РС сазнајемо да је Милошев отац Драган Остојић раније био изложен претњама од стране људи из криминалног миљеа. Због тога је подигнута оптужница против 42-годишњег мушкарца, са подебљим кримиланим досијеом. Након Милошевог убиства исти човек је поново приведен да би се проверио његов алиби.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!