Прочитај ми чланак

БЕОГРАД: Осуђеник с наногицом упао на журку, напао ножем децу, ухапшен па пуштен

0

Новогодишњу ноћ у Београду нису обележили само напади ватреним оружјем и ножевима на улицама и у кафицима. У београдском насељу Карабурма, осуђеник који је у кућном затвору, упао је с ножем на тинејџерску журку и повредио неколико особа. Иако приведен, нападач с наногицом после само два сата пуштен је из полицијске станице.

Новогодишња журка у једном београдском стану – десетак тинејџера, под будним оком деде и бабе једног од њих, протицала је весело. Док није октуцала поноћ! Управо тада, на журку им је улетео 21-годишњи комшија који месецима, како кажу, не напушта стан поред њиховог, због наногице коју носи.

С комшијом, који је у руци носио нож, био је још један мушкарац.

„Он је лупио на врата и ја сам му отворио, он ми је одмах нож ставио под грло, убо ме у руку, онда сам ухватио нож, покушао да га склоним, онда сам бежао по кући он ме и даље јурио“, каже повређени дечак.

Бежањем и бацањем столица, шеснаестогодишњи дечак је покушавао да се одбрани. У помоћ му прискачу деда и друг. Нападачи су се устремили и на њих.

„Ја сам чуо кад је унук рекао, пазите, има нож! Видео сам силуету, овако је држао нож! Један његов другар, обишао је мог унука пошао на мене, ударио ме у браду, и сам пао“, наводи деда тог дечака.

„Мене су бацили на патос, почели да ударају по глави, ја сам се у једној секунди само подигао, и гурнуо деду на замрзивач, да га не туку више, и побегао кроз прозор, у неку зграду да би позвао полицију и моје“, каже други дечак.

И остали тинејџери спас су пронашли искакањем кроз прозор или закључавањем у собе. Полиција је убрзо стигла и одвела у станицу на Палилули нападаче. Међутим, док су повређени дечаци и деда били у Ургентном Центру на прегледима и превијању – нападачи су пуштени.

Нападач са наногицом се вратио у стан, а породица нападнутог дечака и деде напустила свој дом.

Како се неко, ко већ носи наногицу и ко ножем упадне на тинејџерску журку, после два сата разговора у полицији, поново налази у њиховом комшилуку – питање је које је мајка повређеног дечака упутила полицији.

„Рекли су нам да ради само дежурна служба и да се јавимо у четвртак. Рекли су да они немају везе с тим, они су свој посао обавили, тужилац их је пустио. Чак нисмо добили ни име ни презиме тужиоца“, наводи мајка повређеног дечака.

На питање да ли је тужилац тражио да разговара са њеним сином, она одговара да није и да чак ни увиђај није урађен.

Из Првог основног тужилаштва које је надлежно за овај случај кажу: против двојице мушкараца поднета је кривична пријава у редовном поступку због наношења лаких телесних повреда и угрожавања сигурности. У Тужилаштву додају да они не одлучују да ли ће неко наставити да носи наногицу или ће му казна бити замењена затвором, већ је то надлежност Канцеларије за алтернативне санкције и Суда.

И док се нападач са наногицом вратио у стан, породица нападнутог дечака и деде, напустила је свој дом.

„Отишли смо из стана зато што су на два метра од нас потенцијалне убице, које су моје дете напали, ставили му нож под гркљан, повредили његовог другара, повредили деду, а они су сад на слободи“, рекла је она.