Прочитај ми чланак

ОВО СУ НАЈБОЉИ ДОДАЦИ за гејминг рачунаре

0

Гејминг зна бити прилично напоран и скуп спорт. Све започиње избором рачунара у којем превладавају три традиционалне опције – саставити сопствени PC, купити готов десктоп рачунар или неки од гејминг модела преносних рачунара.

Гејминг зна бити прилично напоран и скуп спорт. Све започиње избором рачунара у којем превладавају три традиционалне опције – саставити сопствени PC, купити готов десктоп рачунар или неки од гејминг модела преносних рачунара. Сваки од избора има свој сет мана и предности, али и једну заједничку ноту – кроз наредних неколико година надоградња ће бити обавезна.

Photo: Idealno.rs/Bigstock

Без обзира на коначан избор врсте рачунара за гејминг, па чак и након што сте напокон одлучили коју  ћете графичку картицу, процесор и монитор, остаје вам још да размислите, истражите и изаберете PC периферију. И док претражујете најбоље понуде у веб продавницама (Idealno.rs је онлајн место које увек препоручујемо) тешко је одлучити звуче ли те слушалице једнако добро као што изгледају или коначно требате да замените стари миш са новијом бежичном верзијом.

Зато смо вам припремили преглед топ опреме за гејминг која проверено вреди инвестиције и у свакој категорији смо пронашли хигх енд и бест буy опцију што се тиче конкретних модела. Проверите!

Најбоље слушалице са микрофоном

Најбоље слушалице са микрофоном, неизоставан део гејмерске опреме, припале су SteelSeries моделу слушалица назива Arctis Pro Wireless. У гејмингу се у принципу мало користе звучници за рачунаре, а ове слушалице у једном обједињују све пожељне карактеристике доброг хедсета: удобне су за ношење и нису претешке, имају супер добру батерију која знатно продужује време између пуњења. Поуздане су и наравно најважније, омогућавају одличан звук.

High-end model: SteelSeries Arctis Pro Wireless

Budget model: Corsair Void Wireless

Најбоља тастатура

У протеклих неколико година тастатуре за гејминг су се значајно промениле. У првом реду по квалитету израде и укупној величини. Осим што данас заузимају пуно мање места, елегантније су и пуно боље израђене. Све препоруке иду у смеру Logitechovе Г512 Carbon тастатуре. Направљена је од алуминијума и има врло добар дизајн који неће оптеретити ваше дланове и зглобове чак ни након најдужих партија.

High-end model: Corsair K95 Platinum

Budget model: Cooler Master MasterSet MS120

Најбољи бежични миш

Пре само неколико година идеја да играте са бежичним мишем била је незамислива. Годинама су бежичне опције мишева једноставно превише трзале да би их иједан иоле озбиљнији гејмер узео у обзир, али данас је већ нешто другачија ситуација. Нови Logitechov Г903 бежични миш задовољиће и најзахтевнијег гејмера. Једноставан дизајн, супер прецизне типке и задивљујуће трајање батерије довољан су разлог да размислите о бежичном решењу.

High-end model: Logitech G903

Budget model: Logitech G203 Prodigy

Најбољи миш

Ако сте велики традиционалиста који се никако може помирити са идејом да играте на бежичном мишу имамо за вас једну праву посластицу са жицом. Реч је о SteelSeries Rival 600 моделу миша којег многи називају најбољим гејминг мишем којег тренутно можете да купите. Са 12.000 CPI резолуције и 350 IPS брзине овај миш може да прати и најмање покрете захваљујући брзини и прецизности читања која је супериорна у поређењу са другим мишевима.  

High-end model: SteelSeries Rival 600

Budget model: Cooler Master MasterMouse MM520

Најбоља подлога за миш

Неочекиван комад гејмерске опреме свима онима који не уживају у гејмингу је подлога за миш. Добре гејмерске подлоге за миш данас су опремљене РГБ осветљењем, а неки од најбољих модела имају и опцију бежичног пуњења. Сасвим сигурно нећете погрешити ако одаберете подлогу било којег од гаминг произвођача попут СтеелСериес-а или Разор-а, а у обзир свакако долазе и Асус РОГ модели, MSI Thunderstorm или Corsair ММ600 модел за којег многи кажу да је апсолутно најбољи избор.

High-end model: Razer Firefly and Mamba Hyperflux

Budget model: SteelSeries QcK

Најбољи џојстик

Иако вам неће заменити употребу тастатуре и миша код већине PC игара, неке ћете игре лакше и једноставније играти уз помоћ џојстика него рецимо миша, а џојстици су исто тако неизоставан комад опреме ако се играте и на другим платформама. Гомила је опција код PC џојстика, али један је џојстик већ годинама ненадмашно бољи од осталих – Xbox One wireless gamepad. Иако је стар већ пет година (нека вас не чуди да му требају АА батерије), до данас није нашао достојног противника. Ако вам треба џојстик за PC, не размишљајте о другим опцијама.

High-end model: Xbox One Elite Wireless Controller

Budget model: Xbox One Wireless gamepad

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!