Прочитај ми чланак

МИХАЈЛОВИЋ: Рампу постављамо јер је грађани траже, стручњаци нису заказали

0

Министарка саобраћаја Зорана Михајловић рекла је да ће за око 15 дана ипак бити постављене рампе на пружном прелазу у селу Доње Међурово код Ниша јер "грађани траже додатно обезбеђење на том месту".

Михајловић је после несреће на том прелазу, у којој је погинуло пет особа, изјавила да је то један од најпрегледнијих прелаза у Србији и да постоје стручњаци који одређују где је рампа потребна где не.

На питање да ли су стручњаци заказали, јер Железнице сада ипак постављају рампу, она је навела да се рампа поставља јер грађани траже се се додатно осећају сигурним.

„Ако је било толико инсистирање грађана да се додатно осећају сигурним ми ћемо то урадити“, рекла је она. „Нису стручњаци заказали. Влада Србије је издвојила не само 13 милиона евра, већ близу 50 милиона евра које улажемо од претходне две године да додатно обезбедимо пружне прелазе“.

Како је додала, рампа се поставља да се додатно обезбеди пружни прелаз будући да постоји додатна бојазан, имајући у виду несрећу која се десила.

„А врло добро знамо чијом кривицом (се десила несрећа), која није кривица Железнице, хоћемо да обезбедимо прелаз због сигурности људи што је основни разлог“, рекла је и додала да би то било урађено свакако у наредне две године јер је за реконструкцију пруге Ниш-Брестовац издвојена средства.

Михајловић је додала да је ова несрећа показала да морају да се поштују саобраћајни прописи.

Упитана зашто влада није раније издвојила средства за рампу на том прелазу што су грађани тражили претходних година, Михајловић је поновила да у Железнице Србије последњих деценија није уложен „ни један евро“ .

„Ова влада у претходне две године кренула је да улаже милионе евра, то није мали новац, то су стотине милиона евра, баш зато што јој је стало до грађана. И постоје они прелази који су били приоритетни, и који су се радили“, каже.

Михајловић је рекла и да се отвореност Железнице користи за напад, а да нема потребе за тим.

„Трагедија се десила, она има своје има и презиме ко је за њу одговоран. Јасно је речено ко је оговоран и на који начин. Ја као министарка саобраћаја у политичким покушајима да се направе одређени интереси нећу да учествујем, Влада је реаговала на трагедију и учинићемо све да имамо најбезбеднији саобраћај који може да постоји у складу с прописима“, закључила је.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!