Прочитај ми чланак

ЛАУШЕВИЋ ИВАНУ ИВАНОВИЋУ „ПРЕОТЕО“ СТОЛИЦУ, па причао о Брстини, Радмиловићу, Бати

0

Чувени глумац Жарко Лаушевић гостовао је у последњој емисији Ивана Ивановића на телевизији "Прва", а том приликом открио је много тога занимљивог, о чему није причао пре.

– Сваки глумац има проблем због угла из ког га снимају – рекао је Лаушевић на почетку, па додао:

– Размишљао сам што ја морам да седнем на софу, што не бих овде, па да теби буде непријатно.

Мало потом, Жарко и Иван заменили су места, што је публика испратила аплаузом. Глумац је потом открио да ли је његовој породици било непријатно што је открио интимне детаље из књиге.

– Нису били свесни свега. Иде им можда на нерве и ниво искрености до које сам ишао. Можда сам и превише искрен био, али другачије нисам могао – навео је Жарко, па навео анегдоте из каријере.

– Звао сам Ирфана Менсура и представио се као професор. Стао је био поред пута, мислећи да прича са неким професором, и тако смо ћаскали 20 минута – казао је Жарко и додао:

– Рођени смо на исти дан, 19. јануара.

Жарко је истакао да је Бранимир Брстина најбољи имитатор, а онда је испричао причу о Драгану Николићу.

– Улази Гага Николић, покојни, у атеље, и каже: „Децо, је л’ сте чули за оно пушкарање синоћ на Новом Београду?“. Нико није чуо, а он каже: „Једни пушили, други ка*али“… Онда је Бата Стојковић хтео да преприча Гагину фору, па је рекао: „Је л’ сте чули за пушкетање на Новом Београду…?“ Они кажу: „Па нисмо“, а он ће: „Једни пушкетали… А где ми је ка*ање, маму му је*ем“ – навео је Лаушевић, што је насмејало многе у студију, па проговорио о својим почецима у глуми.
Фото: сцреенсхот

– Мој пут у глуми био је спорији. Разлог је био што сам ја дошао из провинције. Сви су живели код маме и тате, имали су ту врсту сигурности, ја нисам. Није било мајке… Није ми се враћало у Црну Гору, коју јако волим – рекао је Жарко, па се осврнуо на ситуацију са Иваном Ивановићем, кад је водитељу представио другара.

– „Ово је мој пријатељ Зоран, он је редитељ, велики шмекер“, рекао сам био Ивану… Није имао појма о коме се ради, ал’ се правио да зна – изјавио је глумац, па га је Ивановић прекинуо.

– „Зоран? Како не би знао, знам све шмекере београдске“… Одличан сам био – кроз смех је рекао Иван, а онда је Жарко Лаушевић проговорио о тешком периоду током деведесетих година и почетком овог века.

– Кад прође неко време све изгледа лакше. Другачије сагледаш све. Не можеш да замислиш колико ти је било тешко. У Америци сам био ограничен, нисам могао да возим, да се крећем како треба… Имао сам само стару, розе возачку дозволу. Радио сам оно што сам могао да радим. Како од потернице да урадим нешто веће? Улазак у авион? Илегала потпуна… – рекао је глумац, док га је публика помно слушала.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!