Прочитај ми чланак

СИН „КРАЉА НАФТЕ“ ИЗ БиХ ДИВЉАО ПО СРБИЈИ: Ово је младић који је возио 245 км/х ..

0

Мушкарац који је ухапшен у понедељак пошто је "аудијем А8" возио чак 245 километара на сат по залеђеном ауто-путу између Шида и Београда је Маринко Зовко (34) из Жепча, иначе један од најбогатијих људи у БиХ.

Зовка је патрола полиције зауставила код Сремске Митровице, а судија за прекршаје у овом граду га је по кратком поступку послао 30 дана у затвор уз новчану казну од 120.000 динара и одузимање дозволе на девет месеци.

Фото: YouTube Printscreen @ Fun Facts

Овај мушкарац је иначе познат по дивљању на путевима широм региона, а „прославио“ се 2006. године када је „мерцедес брабусом“ деоницу дугу 191 километар од Загреба до Славонског Брода прешао за само 28 минута?! Он је тада за локалне медије рекао да је купио „нови аутомобил“ и да је морао да га „нагази“.

– Сваки дан возим из Загреба према Броду. Пре два месеца купио сам нови „Брабус“ од 500 коњских снага и В8 мотором. Одлучио сам да га “нагазим” и од наплатних кућица у Загребу до наплатних кућица у Славонском Броду стигао сам за мање од пола сата. Возио сам 320 километара на сат, што сам снимио камером на телефону, међутим, слике сам већ избрисао – рекао је својевремено Маринко Зовко.

Он је био толико поносан на овај подвиг да је једним дневним новинама послао слику брзинометра на застрашујућој брзини. Полиција га до тада није ухватила, а он је рекао да ако до тога дође, да ће поштено платити казну.

– Ако успеју да ме улове платићу казну и полицајцима предати возачку. Кажем, ако успеју – рекао је Зовко тада.

Од тада на Јутјубу постоји неколико видео снимака на којима се види да Зовка заустави полиција, као и да му напише казну, али њега то није смирило. Да ли је до сада робијао због своје насилничке вожње, није познато, али српска полиција га је ухапсила и експресно је осуђен на 30 дана затвора и новчану казну.

Према речима саобраћајног полицајца патрола која је ухватила Зовка била је шокирана чињеницом да неко може по снегу и леду да вози 115 километара на сат изнад дозвољене брзине.

– Пресретачи саобраћајне полиције зауставили су у понедељак око 14 сати на аутопуту од Шида у правцу Београда код Сремске Митровице „ауди А8“, загребачких таблица, који је, упркос невремену, по клизавом и залеђеном путу јурио невероватних 245 км/х. Не само што је возио веома брзо већ се и бахато пребацивао из траке у траку и ризично заобилазио друге аутомобиле. Просто је невероватно да нико није страдао – каже саговорник „Информера“ и додаје да су се саобраћајци шокирали када су видели кога су зауставили.

Пошто су легитимисали бахатог возача, схватили су да се ради о Маринку Зовку, богатом бизнисмену који је познат по дивљању на путевима у БиХ, Хрватској и Србији.

Све полиције у региону врло добро знају ко је он, јер је у протеклих десет до 15 година направио велики број озбиљних саобраћајних прекршаја. Пошто овог пута није успео да побегне нашој „шкоди“, Зовко је одмах приведен код судије за прекршаје због насилничке вожње и овај му је одмах изрекао казну 30 дана затвора, 120.000 динара и одузимање дозволе на девет месеци.

Милан Вујанић рекао је једина права казна за овог човека је трајно одузимање возачке дозволе, као и права на поновно полагање возачког.

– Такву казну имају у САД. Да ли је нормално да због своје лудости и бахатости он некога у саобраћају самеље!? А да је неког ударио, то би се и десило – каже Вујанић.

Зовко се својим возачким подухватима хвалио и на интернету, где је изазивао саобраћајце да га ухвате ако могу.

– Кажем, ако успеју… Имам врхунске аутомобиле и заиста немам идеју шта бих могао да купим да буде јаче и боље од овога што већ поседујем – изјављивао је обесни Зовко.

Маринко Зовко је син босанског „краља нафте“ Ивице Зовка и наследник корпорације „Зовко компани“, која у свом саставу има 15 фирми.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!