Прочитај ми чланак

ЗАБЕЛЕЛИ СЕ ДЕЛОВИ СРБИЈЕ Снежни прекривач у појединим градовима већи и од …

0

Последња 24 сата снег готово непрестано пада у већем делу Србије, а висина снежног покривача у појединим пределима достиже и 58 центиметара. Како јављају аутопревозници, већих кашњења на путевима за сада нема. У Београду се саобраћај одвија отежано иако је викенд, а бројне трасе аутобуса су промењене због снега и удеса на путевима.

Снег који је јуче ујутро почео да пада у готово свим деловима Србије, није стао ни током целе ноћи. Беле улице, кровови и паркови дочекали су јутрос становнике широм земље.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dobro, bre, deco, šta vas sprečava da budete deca i uživate kao ovo dvoje malaca u snegu? #❄️ #sneg #beograd #belgrade #ig_beograd

Објава коју дели Tamara (@moody_curls) дана

Према подацима хидрометеоролошког завода, висина снега креће се од једног центиметара у Великом Градишту, до 58 центиметара, колика је тренутна висина снежног покривача у Новом Саду. Наноси снега у висини од 50 центиметара могу се видети и у Лозници и на Црном Врху, док је у главном граду висина снега 28 центиметара.

Премда су путари Србије, према најавама надлежних, били припремљени за зимске услове, саобраћај је широм Србије отежан, због снега на коловозу.

На коловозима има поледице, понегде је магловито, па је неопходан додатан опрез за воланом. На прилазима планинама неопходна је зимска опрема.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Haaaooss #srbija #serbia #valjevo #beograd #belgrade #lazarevac #obrenovac #novisad #niš #europa #balkan #bg #haos #sneg

Објава коју дели raki(official) (@raki.officiall) дана

Ауто-мото савез Србије упозорава возаче да слаб до умерен снег повремено провејава у већини крајева Србије, због чега возаче очекују прави зимски услови вожње.

Према информацијама Јавног предузећа „Путеви Србије“, на наплатним станицама нема задржавања.

Аутопревозници саобраћају нормално уз мања кашњења

Аутопревозници из Крагујевца тврде да су поласци редовни , те да за сада није било отказаних полазака. Око 10 одсто полазака има искакања у односу на очекивано време путовања, што је, како кажу, случај и када су веће гужве.

Аутобуски саобраћај на територији Београда одвија се непромењено, када је реч о приватним превозницима.

Железнице Србије наводе да временске неприлике нису утицале на шински саобраћај, редовно се одвија, без задржавања и већих кашњења.

Снег ће престати да пада у недељу

У целој Србији ће данас бити облачно и хладно, у већини крајева местимично са снегом, уз даље повећање висине снежног покривача, а на југу, југоистоку и у Тимочкој Крајини местимично са суснежицом и снегом уз локалну појаву поледице.

Дуваће слаб и умерен ветар, у доњем Подунављу и јужном Банату повремено јак, јужни и југоисточни, крајем дана у слабљењу. Јутарња температура биће од -2 до 1, највиша дневна од 0 до 4 степена Целзијуса.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dobro jutroooo #sneg #radiostudiom #radiostation #sampita

Објава коју дели STUDIO M (@radiostudiom) дана

У Београду ће бити облачно и хладно, повремено са снегом уз даље повећање висине снежног покривача. Јутарња температура биће око -1, највиша дневна око 1 степен Целзијуса.

Према прогнози за наредних седам дана, до среде ће бити облачно и хладно местимично са снегом, на југу и истоку у понедељак са кишом и суснежицом уз локално стварање поледице. У јутарњим сатима слаб мраз, а дневна температура у већини места око 0 степени. Затим се до краја периода очекује суво време уз постепени пораст температуре.

Према најавама метеоролога, током дана у већини крајева очекују се снежне падавине, док се на југу, југоистоку и Тимочкој Крајини могу створити услови и за ледену кишу. Наставак падавина очекује се и другог дана викенда, а просечна температура кретаће се од -2 до 1 степена Целзијусовог.

Улице у Београду проходне

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Usnulo Smederevo i prvi pravi sneg u ovogodišnjoj zimi. Malo smo prošetali po prvom snegu i zabeležili neke detalje. . . . #sdcafe #smederevo #nasgradnasaprica #sneg #zima #snow

Објава коју дели SdCafe Smederevo (@sdcafe_smederevo) дана

Све улице првог приоритета на територији града Београда, а то је 1.800 километара улица којима иде јавни превоз, потпуно су чисте и њима несметано иде превоз, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић и додао да је сада приоритет да се очисте тротоари.

Навео је да се данас очекује наставак падавина и да падне још око 20 центиметара снега.

„Снег би требало да престане у недељу, а од данас у 13 сати ће бити критичније јер температура креће на доле што значи да ће следећа ноћ бити критична, може да се ствара лед јер ће температура бити испод нуле“, рекао је Весић.

Из Градског саобраћајног предузећа пак наводе да има испадања у реду вожње, али и да је дошло до измена траса појединих линија.

Услед бројних застоја, судара и снежних намета, тешко се може испратити ред вожње, наводе из ГСП-а.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Najlepsi :) #novisad #novosadski #novisadfoto #novisad_novisad #ig_novisad #vojvodina #volemvojvodinu #sneg #snow #citysnow #winter #wintercity #lights #citycenter #beautifulwinter #instasnow #instawinter #instagood #instamood #snowynight

Објава коју дели Wanderlust 👣 (@phoenixica) дана

Нови Сад опасан снегом, Иришки венац затворен за саобраћај

Зимска служба новосадског ’’Градског зеленила’’ са 140 радника и 30 возила механизације од јуче у подне налази се на терену тако да су скоро све улице проходне и саобраћај се одвија без већих проблема а пут преко Иришког венца ка Руми на сремској страни града затворен је за саобраћај.

Притужбе на количину снега на путевима стижу од становника рубних делова града где су споредне улице скоро непроходне, што је стандардни проблем скоро сваке године јер зимске службе дају предност главним саобраћајницама.

Радници чисте снег и посипају со на аутобуским стајалиштима у граду и индустријској зони, пешачким прилазима и стазама на мостовима, шетним стазама у парковима и око њих, на градским трговима и степеништима и платоу на Петроварадинској тврђави…

У ’’Градском зеленилу’’ упозоравају да је на неколико локација у граду услед јаких падавина снег изломио гране на дрвећу, а њихове службе их одмах по дојави уклањају.

Највеће интервенције зимска служба имала је у Булевару ослобођења, на углу Футошке улице и Браће Рибникара, у Булевару краља Петра првог, у улици Димитрија Туцовића и на Рибарском острву.

У Ваљеву је ситуација под контролом. Снега има, али су главне улице проходне.

Ниш и Краљево без снега

Један оод ретких градова у Србији у коме данас нема снега је Ниш и, према најавама метеоролога, падавине се могу очекивати тек сутра. На југу и југоистоку Србије до краја дана према прогнози РХМЗ очекује се прелазак кише у снег, а у току ноћи, у недељу ујутро и пре подне стварање снежног покривача висине од 10 до 20 центиметара.

Већих количина снега нема ни у Ужицу, док је у Краљеву пао незнатно. Нова Варош, Златибор и Тара се беле. Како јавља дописник „Блица“, на Златибору, где је планина дочекала суботу са око 25 центиметара белог покривача, падавина је

било и јуче, баш као и на Златару и Тари где има двадесетак центиметара снега. Према речима путара, сви магистрални правци у овом крају су проходни, а поједини локални путеви су проходни с тим што се, због снега који се задржава у вишим пределима, апелује на додатни опрез прилликом вожње.

Забелело се и на Палићу.

Према информацијама са сајта АМСС-а, теретни саобраћај на прелазу Бачка Паланка – Илок је обустављен. Из Зимске службе Општине Бачка Паланка наводе да је 12 екипа на терену, али да је чишћење путева отежано јер снег непрекидно пада.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!