Прочитај ми чланак

СРПСКИ МЕДИЈИ О ОПОЗИЦИОНОЈ ШЕТЊИ у Београду

0

Ево како су српски медији извештавали о завршеном опозиционом скупу у Београду...

ИНФОРМЕР

И ове суботе квазиопозиција се, под изговором „грађанских протеста“ окупила на платоу испред Филозофског факултета, али овог пута ни у једном моменту не помињу колико их је било.

Да подсетимо, прошле суботе пожурили су да се на сва уста похвале како их има 10.000, да би коначно било утврђено да их је било – упола мање.

Вечерас, ћуте као заливени.

Па, зашто ћутиш, Ђиласе?! Хајде, слободно реци – колико вас је било. А постоје, као што видиш, и фотографије и снимци на којима се види истина. Па да упоредимо податке. Ако смеш!

АЛО

Кад год помислите да не могу ниже да падну, они разувере

Присталице Ђиласовог Савеза за Србију поново су изашли на улице у намери да праве лом, урлају и руше власт, али то им свакако неће поћи за руком.

Скупили су се на платоу испред Филозофског факултета, а онда су кренули у шетњу градом.

За то време, скандирали су погрдне ствари на рачун председника Србије Александра Вучића, вређали неистомишљенике називајући их свакаквим погрдним именима, а нису потшедели ни новинарку Студија Б Барбару Животић, коју су ових дана черечили на друштвеним мрежама, упутивши јој најгоре могуће псовке и гадости.

Вечерас су Ђиласови следбеници такође хтели да испадну „шмекери“, па су у више наврата скандирали „Барбара, јави се“ и на разгласу пуштали скандалозну пародију у којој се вређа млада новинарка Студија Б.

РТС

Протест под називом „Хајде да се пребројимо“ одржан је у Београду (НИСУ ИЗВЕСТИЛИ КОЛИКО ЈЕ ДЕМОНСТРАНАТА) након прошлонедељног протеста „Стоп крвавим кошуљама“ због напада на Борка Стефановића прошлог месеца.

Грађани су се окупили око 18 часова на Платоу испред Филозофског факултета у Београду, где су се обратили академик Душан Теодоровић и глумац Тихомир Станић који су изнели захтеве окупљених.

„Односи се на наше најстарије грађане – морају да врате сваки украдени динар пензија, то је прва ствар око које треба да се мисли. Други захтев се односи на младе на студенте. Направили су квази универзитете, издали су хиљаде лажних диплома, запослили су их у министарствима, а млади одлазе у Немачку, Канаду. Александре Вучићу, говориш о изборима. Нема избора док си ти пет сати на националним фреквенцијама“, рекао је Теодоровић.

Станић је поручио да је повод за окупљање грађана физичко и вербално насиље.

Учесници протеста затим су кренули у протестну шетњу, преко Теразија ка Скупштини Србије. Наставили су Таковском улицом и зауставили се испред зграде РТС-а где су негодовали и затражили већи простор за опозицију у информативном програму.

На скупу није било страначких обележја, a oкупљени су узвикивали пароле попут „Има нас“ и носили заставе Србије.

Б 92

Нови протест под слоганом „Хајде да се пребројимо“ почео је нешто после 18х, на платоу испред Филозофског факултета у Београду.

Окупљенима се обратио глумац Тихомир Станић и академик Душан Теодоровић, а онда су кренули у протестну шетњу централним градским улицама. Грађани су прошетали до РТС-а, зграде Скупштине Србије и зграде у којој је седиште председника Србије. На челу колоне је велик транспарент са натписом „Стоп крвавим кошуљама“.

Грађани носе транспарентне „Један од пет милиона“, „Почело је“, „Доста мајмунисања, овако више не може“.

Окупљени трубе и дувају у пиштаљке, а деле се и беџеви и флајери на којима пише „Почело је“.

Саобраћај у Васиној улици је заустављен, а поједини носе жуте прслуке на којима пише „Један од пет милиона“. Са камиона на коме су звучници се емитује музика.

Засад све протиче без инцидената.

Међу грађанима су и представници опозиционих странака Вук Јеремић, Драган Ђилас, Борко Стефановић, Јанко Веселиновић, Милош Јовановић, Бошко Обрадовић, јавља агенција Бета.

Вечерашњи протест незадовољних грађана у Београду биће почетак краја власти Српске напредне странке и Александра Вучића, рекао је ;председник Народне странке Вук Јеремић који је раније у Прокупљу присуствовао формирању одбора НС у том граду.

Пре поласка у шетњу са камиона окупљенима су се обратили академик Душан Теодоровић и глумац Тихомир Станић.

Теодоровић је рекао да ;је легално да се народ за правду бори и на улици када се краду избори. Он је казао да избора не може да буде док је председник Србије Александар Вучић пет сати сваки дан на националној телевизији и док се не среде „фалсификовани“ бирачки спискови.

„Ако не испуни захтева грађана нека очекује све облике грађанске непослушности“, рекао је Теодоровић.

Глумац Тихомир Станић рекао је да су се грађани окупили због неправде. и изговорио речи песме Балада о Стојковићима.

„Понављате то својим пријатељима, комшијама, деци која су без посла или се спремају да оду у иностранство. Говорите то родитељима којима су покрадене пензије, пријатељима који су остали без посла и станова свакоме кога сретнете и победићемо“, рекао је Станић.

Са протеста је најављено окупљање 16.јануара на годишњицу убиства Оливера Ивановића.

Подсетимо, пре недељу дана у Београду је одржана протестна шетња „Стоп крвавим кошуљама“.

Протест против насиља одржава се поводом напада на лидера Левице Србије и једног од оснивача Савеза за Србију Борка Стефановића и још двојицу активиста у Крушевцу, односно поводом насиље које, како из опозиције истичу, актуелна власт врши над онима који мисле другачије.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је после прошлонедељног протеста да неће испунити ниједан захтев опозиције па макар изашло и пет милиона људи на улице, због чега је једна од главних парола вечерашњег окупљања „Један од пет милиона“.

Н1

Више хиљада грађана окупило се у Београду на протесту „Против насиља – Стоп крвавим кошуљама“, а упућен је позив за поновно окупљање 16. јануара, на годишњицу убиства лидера Иницијативе СДП Оливера Ивановића.

Са скупа који је прошао без инцидената је поручено да ће се истрајати у борби до победе и да ће, како су победили бившег председника СРЈ Слободана Милошевића, тако победити и председника Србије Алексадра Вучића.

Окупљање је почело у 18 часова на платоу испред Филозофског факултета, где су се грађанима обратили академик Душан Теодоровић и глумац Тихомир Станић, а потом је организована шетња од платоа до зграде у којој је седиште председника Србије, затим Скупштине Србије и зграде Радио телевизије Србије.

Грађанима се први се обратио академик Душан Теодоровић, који је поручио да нема фер избора док је Вучић пет сати дневно на телевизијама, као и док не буду сређени бирачки спискови. После њега је говорио глумац Тихомир Станић.

Након говора на платоу, грађани су кренули у протестну шетњу. На челу колоне је био велик транспарент „Стоп крвавим кошуљама“, а окупљени су носили и транспаренте „Један од пет милиона“, „Почело је“, „Доста мајмунисања овако више не може“. Дувало се у пиштаљке, а делили су се и беџеви и флајери са натписом „Почело је“, а са разгласа су се чули Гоблини и Ђорђе Балашевић.

Међу грађанима су били и представници опозиционих странака Вук Јеремић, Драган Ђилас, Борко Стефановић, Јанко Веселиновић, Милош Јовановић, Бошко Обрадовић.

Када је колона дошло до зграде Београђанке и седишта Студија Б, окупљени су узвикивали Барбара, а са разгласа је пуштена песма коју је урадио Севдахбабy.

Колона се, такође, зауставила испред РТС-а, где су грађани узвикивали „уа“ и гађали зграду грудвама. Испред РТС-а је пуштана шпица за „Дневник“, а потом и гласови спикера РТС-а који говоре о активностима председника Србије Александра Вучића. Код РТС-а је транспарент „Стоп крвавим кошуљама“ замењен транспарентом „Један од пет милиона“.

Борко Стефановић, који је са двојицом активиста нападнут недавно у Крушевцу, на крају протеста рекао је да су се окупили да кажу да Србија никада више не сме бити земља крвавих глава и кошуља.

„Ми вам кажемо вечерас из величанственог Београда под снегом и реком слободних људи – нећете нас зауставити и нећете нас ућуткати. И ми смо народ Србије који каже да вечерас неће отићи тихо у ноћ. Бићемо заједно ићи ћемо до краја до победе“, казао је Стефановић.

Активисткиња Јелена Анасоновић упутила је председнику Србије Александру Вучићу захтев да се открију налагодавци и они који су покушали убиство Борка Стефановића у Крушевцу, починиоци и налогодавци напада на све новинаре, активисте цивилног друштва, политичке активисте и грађани који су се усудили другачије да мисле од њега.

Она је упутила захтев да се открију починиоци убиства лидера иницијативе СДП са Косова и Метохије Оливера Ивановића и најавила следеће окупљање на годишњицу његовог убиства.

Саобраћај у централним градским улицама током протеста је био заустављен, а колона коју су окупљени формирали на почетку скупа била је од Теразија до Платоа Филозофског факултета. Није било приметно присуство полиције у униформи, а приватно обезбеђење протеста носило је жуте прслуке на којима је писало „Један од пет милиона“.

Подсетимо, парола „Хајде да се пребројимо“ потекла је због навода појединих медија и актуелне валсти да се током прошлог протеста одржаног 8. децембра окупио мали број грађана, док организатори тврде да је било више од 10.000 незадовољних грађана.

Протест против насиља одржава се поводом напада на лидера Левице Србије и једног од оснивача Савеза за Србију Борка Стефановића и још двојицу активиста у Крушевцу, односно поводом насиље које, како из опозиције истичу, актуелна власт врши над онима који мисле другачије.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је после прошлонедељног протеста да неће испунити ниједан захтев опозиције па макар изашло и пет милиона људи на улице, због чега је једна од главних парола вечерашњег окупљања „Један од пет милиона“.

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ

У центру главног града вечерас одржано ново окупљање незадовољних грађана (НИСУ НАПИСАЛИ КОЛИКО ЈЕ ЉУДИ). Окупљенима су се обратили професор Душан Теодоровић и глумац Тихомир Станић

ДЕО опозиције предвођен лидерима Савеза за Србију одржао је вечерас протест у центру Београда. Кренули су са платоа испред Филозофског факултета, прошетали Теразијама и Улицом краља Милана до Студија Б, зграде Народне скупштине, РТС-а…

Иза заставе „Стоп крвавим кошуљама“ протесте су предводили Вук Јеремић са супругом Наташом, Драган Ђилас са децом, Борко Стефановић, Бошко Обрадовић, лидер Двери, Борис Тадић из СДС-а, Јанко Веселиновић, глумци Никола Којо, Тихомир Станић…

Шетња је кренула уз Балашевићеву песму „Живети слободно“, која је написана у време демонстрација против Слободана Милошевића. Претходно се окупљенима са импровизоване бине из приколице камиона обратио професор Душан Теодоровић. Он је рекао да окупљени имају своје захтеве, а то је да се, како је казао, врати сваки динар отетих пензија, да се пониште новоотворени квазифакултети који су поделили фалсификоване дипломе и да неће бити избора док Вучић „не престане да се појављује сваки дан на телевизијама“.

Окупљенима се обратио и глумац Тихомир Станић, који је поручио да свима око себе кажу зашто су дошли на протест и зашто су незадовољни и то ће бити главни покретач отпора. Јер, како је рекао Станић, у почетку беше реч…

Колону је, иначе, на Теразијама дочекала група од десетак момака, који су себе назвали браниоцима Косова. Они су развили црне транспаренте „Издаја Косова“… Развили су српску тробојку и мапу Космета у српској тробојци.

ПОЛИТИКА

Више хиљада грађана окупило се вечерас у Београду на протесту „Против насиља – Стоп крвавим кошуљама”, а упућен је позив за поновно окупљање 16. јануара, на годишњицу убиства лидера Иницијативе СДП Оливера Ивановића.

Са скупа који је прошао без инцидената, је поручено да ће истрајати у својој борби до победе и да ће, како су победили бившег председника СРЈ Слободана Милошевића, тако победити и председника Србије Александра Вучића.

Окупљање је почело у 18 сати на платоу испред Филозофског факултета где су се обратили академик Душан Теодоровић и глумац Тихомир Станић, а потом је организована шетња од платоа до зграде у којој је седиште председника Србије, затим Скупштине Србије и зграде Радио телевизије Србије.

На челу колоне је био велики транспарент „Стоп крвавим кошуљама”, а окупљени су носили и транспаренте „Један од пет милиона”, „Почело је”, „Доста мајмунисања, овако више не може”.

На почетку скупа Теодоровић је рекао да је легално да се народ за правду бори на улици када се „краду избори”. Он је казао да избора не може да буде док је председник Србије Александар Вучић неколико сати сваки дан на националној телевизији и док се не среде „фалсификовани” бирачки спискови, пренела је Бета.

„Ако не испуни захтеве грађана нека очекује све облике грађанске непослушности”, рекао је Теодоровић и поручио Вучићу „победићемо те као што смо победили и Слободан Милошевића”.

Глумац Тихомир Станић рекао је да су се грађани окупили због неправде и говорио речи песме „Балада о Стојковићима”.

„Понављајте то својим пријатељима, комшијама, деци која су без посла или се спремају да оду у иностранство. Говорите то родитељима којима су покрадене пензије, пријатељима који су остали без посла и станова, свакоме кога сретнете и победићемо”, рекао је Станић.

Међу грађанима су били и представници опозиционих странака Вук Јеремић, Драган Ђилас, Борко Стефановић, Јанко Веселиновић, Милош Јовановић, Бошко Обрадовић који су били на челу колоне иза транспарента.

Борко Стефановић, који је са двојицом активиста нападнут недавно у Крушевцу, на крају протеста рекао је да су се окупили да кажу да Србија никада више не сме бити земља крвавих глава и кошуља.

„Ми вам кажемо вечерас из величанственог Београда под снегом и реком слободних људи – нећете нас зауставити и нећете нас ућуткати. И ми смо народ Србије који каже да вечерас неће отићи тихо у ноћ. Бићемо заједно ићи ћемо до краја, до победе”, казао је Стефановић.

Протест „Против насиља – Стоп крвавим кошуљама” одржава се поводом напада на лидера Левице Србије и једног од оснивача Савеза за Србију Борка Стефановића и још двојицу активиста у Крушевцу, односно поводом насиља које, како из опозиције истичу, актуелна власт врши над онима који мисле другачије.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је после прошлонедељног протеста да неће испунити ниједан захтев опозиције па макар изашло и пет милиона људи на улице, због чега је једна од главних парола вечерашњег окупљања „Један од пет милиона”.

ТЕЛЕГРАФ

Протест је одржан и прошле недеље, као реакција због напада на једног од оснивача Савеза за Србију, лидера Левице Србије Борка Стефановића и двојицу његових сарадника

Скуп „Стоп крвавим кошуљама“ под паролом „Хајде да се пребројимо“ одржан је у Београду, окупљањем грађана на платоу испред Филозофског факултета, а иако је најављен као нестраначки, присутни су поједини представници опозиционих странака.

На протесту није било страначких обележја, али су неки од окупљених носе беџеве „Почело је“ и жуте прслуке, транспаренте на којима пише „1 од 5 милиона“, а са разгласа су се чули Гоблини и Ђорђе Балашевић.

Грађанима који су се окупили, први се обратио академик Душан Теодоровић, који је изнео захтеве окупљених.

– Први се односи на наше најстарије грађане – морају да врате сваки украдени динар пензија, то је прва ствар око које треба да се мисли. Други захтев се односи на младе на студенте. Направили су квази универзитете, издали су хиљаде лажних диплома, запослили су их у министарствима, а млади одлазе у Немачку, Канаду. Александре Вучићу, говориш о изборима. Нема избора док си ти пет сати на националним фреквенцијама – рекао је Теодоровић.

Следећи се окупљенима обратио глумац, Тихомир Станић, који је поручио да је повод за окупљање грађана физичко и вербално насиље.

После њиховог обраћања, грађани су кренули у шетњу централним улицама главног града и то најпре до Скупштине Србије и зграде Председништва, а потом до Радио телевизије Србије.

На челу колоне су људи који носе транспарент „Стоп крвавим кошуљама“, који су кад су стигли до Скупштине Србије променили у „1 у 5 милиона“. Борко Стефановић је симболично предао белу кошуљу посланицима испред Скупштине Србије.

Испред РТС-а су пустили шпицу Дневника 2, као и инсерте из Дневника, после чега је протест завршен, уз поруку да се „поново виде 16. јануара, на годишњицу убиства Оливера Ивановића“

У колони са грађанима су шетали Драган Ђилас, Вук Јеремић, Борко Стефановић, Бошко Обрадовић и Зоран Живковић.

Протест је одржан и прошле недеље, као реакција због напада на једног од оснивача Савеза за Србију, лидера Левице Србије Борка Стефановића и двојицу његових сарадника.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!