Прочитај ми чланак

ЗБОГ ВОЈСКЕ КОСОВА: Опозиција тражи заседање Народне скупштине о Косову и Метохији

0

На ванредној заједничкој конференцији за новинаре шест опозициoних посланичких група у Народној скупштини позвали су све грађане да се прикључе протесту на платоу Филозофског факултета у Београду под називом „Један од 5 милиона“ с почетком од 18 часова.

Они су позвали и представнике режимских медија да присуствују протесту и да то приликом преброје учеснике протеста, да би увидели да ли нас има пар стотина, како тврде медији режима, или ипак много више, како доказује проста математика.

Посланици опозиције потписали су заједнички захтев који ће бити упућен Народној скупштини, а тиче се теме Косова и Метохије.

Опозиција захтева ванредно заседање Скупштине о актуелним дешавањима и ситуацији на Косову и Метохији, јер већ 6 година од када је СНС на власти, та тема није била на дневном реду, иако је од изузетног значаја. Закон о Народној скупштини даје право опозицији да предложи тему о којој би се говорило на скупштинском заседању, али и поред тога, власт је остала глува на досадашње захтеве опозиције да се Косово и Метохија ставе на дневни ред скупштинског заседања.

Подсећамо да је председник Народне скупштине дужан да испуни захтев опозиције и тражимо да на тој седници присуствују и сви високи државни функционери, почевши од Александра Вучића и министра одбране Александра Вулина.

На конференцији су говорили: Бошко Обрадовић, Санда Рашковић Ивић, Татјана Мацура, Марко Ђуришић и Горан Ћирић.

Инфо служба Двери

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!