Прочитај ми чланак

ОДБОРИМА СНС НАРЕЂЕНО ДА БУДУ У ПРИПРАВНОСТИ Страх од масовних протеста опозиције!

0

Српска напредна странка још није донела одлуку да ли ће бити расписани превремени парламентарни избори. До пре неколико дана председник Србије и лидер СНС Александар Вучић је коалиционим партнерима напредњака понављао и чврсто их уверавао да се неће излазити на гласање пре рока.

Одбори СНС широм Србије добили су упутство да буду приправни и да одговарају на све могуће провокације опозиције, те да иступају у јавности „више и одлучније“, изражавајући подршку Влади и председнику државе, кажу за Данас незванично извори с политичке сцене Србије.

Наши саговорници истичу да је СНС наручила спровођење истраживања јавног мњења о рејтингу странака да би донела коначну одлуку о расписивању избора, као и да се размишља о могућности да истовремено буду одржани парламентарни избори и референдум о промени Устава.

„Напредњаци, такође, чекају да виде колико ће људи бити на новом протесту, који опозиција организује у суботу у Београду, и какви ће бити резултати локалних избора у Лучанима, Кула, Кладово и Дољевац, који се одржавају дан касније. Став је да према опозицији нема попуштања, већ да се иде на јавну полемику и да се у њу укључи више представника СНС, а не само неколико људи из власти, као што је досад био случај“, наводе извори Данаса. Како прецизирају наши саговорници, полемика напредњака подразумеваће издавање саопштења, изјаве, расправе и говоре у парламенту, као и честа обраћања путем медија.

Како је јуче пренео РТС на свом порталу, Александар Вучић је одговарајући на новинарска питања у Абу Дабију да ли је близу одлуке о расписивању избора навео да није „али да, за разлику од председника Француске Емануела Макрона, није спреман да угрожава јавни дуг Србије, да се додворава било коме“.

 

„Проводили смо тешке, озбиљне и одговорне реформе да бих ја лагао и варао народ само да бих купио себи шест или 12 месеци на власти. Хоћете, народе, да гласате за те лопове, неспособне да било шта ураде за државу, способне само себи да пуне џепове – ево прилике, гласајте за њих. Али о том потом. За нас је сада КиМ најважнија тема. Имамо још важних економских реформи, битних, везаних за Дуинг бизнис листу, да урадимо, па онда ћемо разматрати и то питање“, казао је председник Србије, додајући да су људи у СНС, не рачунајући њега, „који би волео да Влада има пун мандат, али не по сваку цену – листом за изборе“.

Вучић: Опозиција близу победе у Лучанима

РТС је јавио да је Вучић рекао да постоји сада тешка ситуација и да „очекује да ће Ђиласове, Јеремићеве и Обрадовићеве листе однети победу у Лучанима, пошто су Велимир Илић и Обрадовић на претходним изборима без Ђиласа, Јеремића, десет силоватеља и свих осталих имали 27 одсто, па се очекује да имају нешто мање од 45 одсто“.

 

„Они су близу победе. Ја ћу сутра отићи у Лучане да се обратим грађанима и да покушамо да се боримо, укажемо шта смо све урадили за Гучу, Лучане, да кажемо да никада држава није више уложила у драгачевски крај и да смо спремни да улажемо више. На људима је да одлуче“, казао је он.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!