Прочитај ми чланак

КЛАО СРПСКЕ ВОЈНИКЕ НА КОСОВУ И У ХРВАТСКОЈ: Ево ко је Рустем Бериша…

0

Рустем Бериша један је од осам бивших бораца ОВК који је у Вишем суду у Нишу осуђен због тероризма, тачније због убиства српских војника на Кошарама 1998. године.

Чланови Скупштине Косова изгласали су 11 амандмана Нацрта закона о Министарству одбране. Усвојен је и текст овог нацрта закона са једним уздржаним гласом. Усвајањем овог закона досадашњи министар КБС-а, Рустем Бериша, постао је министар одбране.

Рустем Бериша један је од осам бивших бораца ОВК који је у Вишем суду у Нишу осуђен због тероризма, тачније због убиства српских војника на Кошарама 1998. Сваки од оптужених добио је по 15 година затвора, а Бериша је пре изрицања те пресуде рекао да оптужница није веродостојна.

Он је, иначе, члан Харадинајеве Алијансе за будућност Косова и у Беришиној биографији, објављеној на званичној страници министарства безбедносних снага у Приштини, стоји да је 1998-1999 био припадник ОВК, односно командант бригаде у Кошарама. Наведено је и да је за официра у бившој ЈНА дипломирао у Сарајеву и да је 1991-1992. био припадник „Хрватског ослободилачког рата“.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!