Прочитај ми чланак

ИСПОВЕСТ НЕБОЈШЕ МЕДОЈЕВИЋА: Шпијуни су ми били друштво у самици

0

Један од лидера Дф, говори за "новости", након пуштања на слободу. У Спужу сам био 14 дана, и читао историју тајне службе МИ6

У два сата и 40 минута после поноћи сам прешао праг спушког затвора са надом да га са те стране никада више не пређем. На правди бога провео сам четрнаест дана у самици под 24-часовним видео-надзором, размишљао о свему и свачему, листао историју тајне службе МИ6, веровао у себе, гладовао, и на крају дочекао слободу. Не осећам се најбоље, прилично сам исцрпљен и због тога нисам за неке дуге приче, а ни за сликање. Потребно ми је да ухватим нов и свеж ваздух, који ће заменити онај затворски.

Фото: in4s.net

Овако, у разговору за „Новости“, прича Небојша Медојевић, један од лидера Демократског фронта, и то само неколико сати након изласка из затвора у Спужу, у којем је први пут у животу боравио и провео две седмице.

Његов партијски саборац Милан Кнежевић домогао се слободе сат и по раније, пошто је све ове дане провео у просторијама Скупштине Црне Горе.

Медојевић у исповести за „Новости“ каже да су се према њему полицијски службеници понашали професионално, а да им је он узвратио поштујући кућни ред.

– Тешко ми је као човеку схватити да ја, борац за суверену и демократску Црну Гору, проживљавам све ово и то од оних који су се не тако давно згражавали над том идејом. Нису ме сломили, него како наш народ каже: што те не убије, то те ојача. Е, мене су оснажили још више, баш као и цео Демократски фронт – каже нам Медојевић и додаје да да му је највише жао породице, чија је жртва била велика, али „најбитније је да сам чист пред Богом и народом“.

– И ово ће се звати јуче. Опоравићу се и наставити тамо где су ме привремено зауставили у ноћи између 29. и 30. новембра након седнице парламента. Тада су ми први пут стављене лисице и спроведен сам у Спуж као највећи криминалац. – објашњава нам Медојевић. – Када се то ради једном посланику, представнику народа, и то без скидања имунитета, шта тек онда да очекује обични човек. Црна Гора је пред амбисом, прети нам лудило ако се шта не промени. Надам се да ће се Црна Гора коначно пробудити.

Наш саговорник захваљује свима који су протекле две седмице били уз њега и његову породицу. Поносан је на чињеницу да је његово хапшење „уздрмало“ регион.

– Ваљда је сада свима јасно да је час за опозиционо јединство. Корумпирани систем, који масовно крши људска права, прелива национално богатство у своје џепове, расипа ресурсе и гура нас у дужничко ропство и банкрот, дели и свађа – мора бити одбачен. Само јако – поручује оптимистички расположен Небојша Медојевић.

САТИ ИШЧЕКИВАЊА

Двадесет четири минута после поноћи курир из суда је донео решење у ЗИКС-у о пуштању на слободу Медојевића.

– Више од 12 сати чекали смо испред спушког затвора да Небојша изађе из затвора. Наводно га нису могли пустити због формалноправних разлога, јер нису добили решење да је обустављено извршење другог решења, а које се односи на исте норме као и прво – каже Небојшина супруга Марина Медојевић. – Брука!

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!