Прочитај ми чланак

ЗЛИ ХАРАДИНАЈ и пожртвовани мали Алек

0

Присталице теорија завере нимало не сумњају да се све ове представе приређују са једним јединим циљем: да се Србима у Србији дочара утисак безизлазног стања

Они грађани Србије који у свему што се дешава виде заверу, почев од 2013. године, па све до последњих седмица, преговоре између Београда и Приштине доживљавају као лош позоришни комад написан у Вашингтону за глумце из Србије и са Космета.

Foto: RTK2

Његов последњи (да ли?) чин као да је почео повећањем таксе на робу из Србије и БиХ, најпре за 10 посто, затим и за сто посто, уз претње да ће се она попети и до 1.000 – посто уколико Србија не призна Косовску републику.

На то председник Србије реагује молећи политичаре из Приштине да одустану од ових драстичних мера, преклиње светске лидере и лидерчиће да их уразуме. Они се радо одазивају, не штеде изјаве како није лепо то што чини Рамуш и мудро саветују обе стране да је једино решење у дијалогу коме обе стране треба да се посвете. Они га, као и досад, снажно подржавају и без кога, разуме се, нема прихватљивог и коначног решења..

На њихове савете Рамуш се не осврће као да их уопште није чуо, већ наставља да прети како ће се стање за српски народ у његовој држави још више погоршати, уједно најављујући да ће ових дана и званично бити формирана војска Косова. Генерални секретар НАТО-а упозорава га да је одлука преурањена, али је све више изгледа да је то свршена ствар.

Кад је почело повећавање таксе на робу која се на Космет увози из Србије и БиХ, Вучић је такође покушао да се игра уцењивача, па је поручио светским вођама како, док трају Рамушеве мере, више неће одлазити на преговоре у Брисел и тамо увежбавати закопчавање сакоа и руковање са госпођом Могерини и својим колегом Тачијем.

За све то време у Косовској Митровици се одржавају протестна окупљања, држе се говори, шири се велики страх од несташице хране и лекова, шаљу се поруке светским силама исписане енглеским језиком, а студенти играју кошаркашку утакмицу која се завршава резултатом 12:44 не би ли некако скренули пажњу света на Резолуцију коју више нико не поштује.

Народ у Србији, разуме се, саосећа са Србима заробљеним у границама такозване Косовске државе, страхује да су им здравље и, уопште, животни опстанак озбиљно угрожени, али им извесна нада долази од француских новинара. Они пишу пишу да у продавницама на Косову и Метохији има довољно робе, да су цене незнатно повећане, а да је веома могуће да су насталу ситуацију искористиле оне видре које се сналазе у свакој прилици, па тако и у овој, и снабдевају продавнице неким скривеним путевима и начинима.

Исти извори саопштавају и да су окупљања и протести у Косовској Митровици далеко од „спонтаних“ већ да је службеницима запрећено отказима ако се на њима не појаве.

Присталице теорија завере нимало не сумњају да се све ове представе приређују са једним јединим циљем: да се Србима у Србији дочара утисак безизлазног стања у коме Мали Алек сву своју енергију улаже како би постигао најбоље услове за Србију, али да, иако се бори као лав, наиђе час када постаје очигледно да је немогуће постићи жељени циљ, већ да се мора задовољити оним што је једино оствариво.

Онда ће он, чисте савести, да потпише правно обавезујући споразум и преда Космет највећим америчким удворицама на свету.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!